Hírek

2016.12.09. 20:30

Megbecsülik a munkát

Megyei körkép - A 2017 januárjától életbe lépő gazdasági változásokról tartottak sajtótájékoztatót Vas megye kormánypárti országgyűlési képviselői.

- Ha a gazdaság javuló teljesítményét jelezzük, akkor szokás GDP-növekedésről, az államadósság csökkenéséről és az alacsony inflációról beszélni. Ez mind nagyon fontos, de a lakosság körében akkor érezhető a javuló teljesítmény, ha azt a fizetésükön is érzik - mondta Körmenden V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője.

Amióta az adók csökkennek, a magyar gazdaság erősödik - erről is beszélt Ágh Péter és Hende Csaba a tegnapi sajtótájékoztatón
Fotó: Cseszkó Tamás

- Olyan mértékű minimálbér-emelés lesz jövőre, amilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa - fogalmazott. Sorolta: a minimálbér 15 százalékkal nő, 127 500 forint lesz. A garantált bérminimum 25 százalékkal emelkedik, 161 ezer forintra. Az előbbinél nettóban számolva 12 ezer, az utóbbinál 22 ezer forintos lesz az emelkedés. Hozzátette, hogy 2018-ban újabb: nyolc, illetve 12 százalékos emelés lesz. A bérek kapcsán a munkaügyi helyzetet is említette V. Németh Zsolt: - A rendszerváltás óta nem látott mértékben alacsony a munkanélküliség, 4,7 százalék.

- Szemben a szocialista kormányok felelőtlen gazdálkodásával és észszerűtlen osztogatásaival, amelyek az országot a csőd közelébe sodorták, 2010 óta Magyarországon egy felelős kormány jó gazdálkodásának és a gazdasági növekedésnek köszönhetően lehetővé vált egy újabb nagy volumenű béremelés, valamint az ehhez kapcsolódó adócsökkentés - erről már dr. Hende Csaba, szombathelyi országgyűlesi képviselő beszélt. - Ez a döntés egyértelműen jelzi, hogy a kormány megbecsüli a munkát, a kétkezi munkát - tette hozzá.

V. Németh Zsolt Körmenden
Fotó: Szendi Péter

- Amióta az adók csökkennek, a magyar gazdaság erősödik, nő a foglalkoztatottság, a bérek emelkednek, és több pénz marad az embereknél - erről már Ágh Péter, Észak-Vas megye országgyűlési képviselője adott számot, aki felsorolta a legfontosabb területeket: Januártól egységesen, minden vállalkozás számára kilenc százalék lesz a társasági adó, ez az EU-ban a legalacsonyabb. A kisvállalkozói adókedvezmény a duplájára nő; a KATA-t - az eddigi félmillió helyett - havi 1 millió forintos bevételig választhatják a vállalkozások. A munkáltatói járulékok jövőre öt százalékponttal, majd 2018-ban további két százalékkal csökkennek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!