Hírek

2017.01.05. 07:05

Hideg stressz alakulhat ki – Figyelmeztetés érvényes Vas megyére

Körkép – Elsőfokú meteorológiai figyelmeztetést adott az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas megye területére csütörtökre, a várhatóan viharos erejű szél miatt. Úgynevezett hideg stresszt is ígérnek a prognózisok.

Bakos Ágnes

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a hetven kilométer per órát – így szól a csütörtökre kiadott figyelmeztetés. Elsőfokú, citromsárga jelű a Vas megyére kiadott figyelmeztetés.

Szombathelyen már a csütörtök első óráiban erősebb volt a szél, mint szerdán egész nap. A szerda délben mért 21 kilométer per órás lökések voltak a legerősebbek 24 óra alatt – míg csütörtökön már reggel nyolc óráig 22-37 kilométer per órás széllökés is mozgatta a levegőt a szombathelyi meteorológiai állomáson. Északnyugati irányú volt előbb a légmozgás, aztán északi fordult reggel hét órakor.

A szél miatt több fokkal hidegebbnek érezhetjük a levegőt. A viharos szél mellett csütörtök estétől a tovább csökkenő hőmérséklethez igen alacsony hőérzet, erős hideg stressz társulhat – erre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Két „irányból" is érkezik a hideg Magyarországra: egy északra örvénylő ciklon hátoldalán áramlanak több fokkal hidegebb léghullámok a Kárpát-medence fölé, valamint a magasban is markáns hidegteknő érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!