Hírek

2017.01.08. 11:47

Négy centis lett délre a hó Szombathelyen

Körkép – Elérte a négy centimétert a hó vastagsága Szombathelyen. A téli csapadék miatt óvatosságra intik az autósokat a rendőrök és hófúvásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Bakos Ágnes

Vasárnap hajnalban, negyed négy körül kezdett havazni Szombathelyen, aztán volt hószállingózás és egyenletesen érkező porhavat is feljegyzett Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője.

Péntek óta szélcsend van – de ismét megerősödik a légmozgás, erre számítanak a meteorológusok. S éppen ezért elsőfokú, citromsárga jelű meteorológiai figyelmeztetés érvényes Vas megyére a várható hófúvás miatt. Vasárnapra és hétfőre is jelzi a hófúvást a meteorológiai szolgálat: a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye azt írja:

„Megyeszerte havas, helyenként csúszós útburkolatra kell számítaniuk a közlekedőknek 2017. január 8-án. Lehetőség szerint teletankolt, a téli útviszonyokra felkészített járművel induljanak útnak. Felhívjuk a figyelmet, hogy a megváltozott időjárási körülményekre tekintettel kellő körültekintéssel és fokozott óvatossággal közlekedjenek!"

Nem csak a szánkózható havat, hanem a kevésbé fagyos órákat is köszönhetjük a fölénk érkezett felhőknek itt, a nyugati országrészben.

Miközben Pest megyében megdőlt a hideg-rekord, addig Vas megyében volt a legenyhébb a vasárnap hajnal.

A Pest megyei Tésán mínusz 28,1 Celsius-fokig hűlt a levegő, ezzel az 1985-ös minimum-rekordot adta át a múltnak. Szombathely messze volt a rekordtól: mínusz 9,9 °C volt a napi minimum érték és mínusz 13 °C volt talaj mentén a szombathelyi hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!