Hírek

2017.02.06. 12:03

Drágul a dízel – Megint lesz 380 forint felett gázolaj Szombathelyen

Szombathely – Csendes a nemzetközi olajpiac, de csekély áremelést hoz ez a hét a dízeleseknek. Bruttó kettő forinttal drágul a gázolaj, a benzin ára nem változik.

Bakos Ágnes

Eseménytelen az olajpiac már hetek óta, a hazai töltőállomásoknál január 20-a óta nem volt árváltozás– mostanáig. Bruttó két forinttal emelkedik szerdán a gázolaj literenkénti ára, ez országos átlagban 375 forintos dízelt jelent. Szombathelyen 360 és 379 forintért is lehet vásárolni egy liter dízelt szerdáig, az egyik ár-összehasonlító portál adatbázisa szerint. Ha egy az egyben lecsapódik a nagykereskedelmi áremelés, akkor 362 és 381 forint lesz február 8-ától egy liter dízel Szombathelyen.

A benzin árában nem lesz változás: 368 forint országos átlagban, Szombathelyen 359 és 380 forintért is adnak egy litert a 95-ösből.

A múlt héten a Brent olaj hordónkénti ára egy dollárt emelkedett, 56,8 amerikai dollárra, de közben három forintot erősödött a forint a dollárral szemben a bankközi devizapiacon – ezért számítottak ártartásra, legfeljebb néhány forintos változásra a szakértők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!