Hírek

2017.02.02. 19:50

Megszépül a szalézi templom környéke

Szombathely - Jelentős fejlesztések várhatók a szalézi templom környékén: a közeljövőben megvalósuló beruházások komfortosabbá teszik a környékbeliek életét.

Vas Népe

Csány Péter, a szalézi plébánia vezetője beszélget dr. Hende Csaba országgyűlési képviselővel és Ágh Ernő körzeti képviselővel, a helyi egyházközség elnökével. A helyszín a templom emblematikus lépcsője, amelyet igencsak kikezdett az idő vasfoga. - Ez tulajdonképpen egy mozgólépcső - jegyzi meg viccesen Péter atya, utalva arra, hogy a templom felé vezető grádicsok izegnek-mozognak, ráadásul balesetveszélyesek is.

Ágh Ernő, dr. Hende Csaba és Csány Péter a templom lépcsőjén Fotó: Szombathelyi önkormányzat

Dr. Hende Csaba jó hírrel érkezett, mint mondta, 35 millió forintnyi központi forrást sikerült szerezni az új lépcsőre, a projektnek köszönhetően megvalósulhat az akadálymentesítés is. - A történet nem ér itt véget, meg fog újulni a Szalézi sétány, valamint a Brenner János iskolával szemben található park is. Itt korszerű játszótér is lesz - jelentette be dr. Hende Csaba. Ezeket a jó híreket egészítette ki Ágh Ernő, aki elmondta: a Jáki úti rendelőben, valamint a közelben található Margaréta utcai óvodában energetikai fejlesztések valósulnak meg: homlokzat-felújítás és korszerű hőszigetelés csökkenti majd az intézmények kiadásait. - Mindnyájunkat megérint a közösséghez tartozás érzése. A szalézi templom jelentősen meghatározza a város lelki és kulturális gazdagságát - mondta el Csány Péter. Dr. Hende Csaba kiemelte: a szaléziak rendkívül sokat tettek városunkért. Az általuk szervezett nyári táborok, az egyházközséghez tartozó értékes emberek, a templomban zajló közösségi élet mind-mind hozzájárulnak Szombathely sikeréhez. A képviselő szerint most ismét mérföldkőhöz érkezett a környék, hiszen hasznos fejlesztések valósulhatnak meg, melyek jelentősen hozzájárulnak az itt élők boldogulásához. - Hiszem, ha épülnek a közösségeink, azzal a városunk is épül, ezért is örülök a mostani jó híreknek - tette hozzá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!