Hírek

2017.02.20. 19:09

Mi lesz a kőszegi Bálházból?

Szóba kerülhet akár a Posztó utcai parkoló, több helyi út és járda felújítása is, abban az esetben, ha a tervezettnél több bevételt produkálna a kőszegi költségvetés. Az úgynevezett Bálház jövőbeni funkcióját keresik a szakemberek.

Turbók Attila

- Fegyelmezett és takarékos gazdálkodással némileg szélesíthetjük a mozgásterünket – jelentette ki Huber László, Kőszeg polgármestere. Annak kapcsán kérdeztük a város helyzetéről a polgármestert, hogy a képviselő-testület a minap tárgyalta a 2017-es költségvetés sarokszámait. – Elöljáróban a plénum előtt is elmondtam, gyenge adóerőnk miatt a város elég hosszú ideig szerepelt a forráshiányos települések képzeletbeli listáján, ám napjainkra a differenciált állami támogatások és a helyi bevételek együtt egyensúlyi helyzetet teremtettek – mondta a polgármester. - Az elmúlt évek számunkra kedvező változásai elegendő forrást biztosítanak ahhoz, hogy a képviselők olyan költségvetést szavazzanak meg, mely biztonságosan működőképes várost eredményez.  Jó példa erre, hogy a városüzemeltetésért felelős önkormányzati cég annyi pénzt kap a kőszegi büdzséből, amennyit kért a feladatok minimális szintű ellátásához – tette hozzá Huber László.

Fotó: Turbók Attila

A város első embere azonban hangoztatta: ez az egyensúlyi helyzet természetesen a város működőképességére vonatkozik, a szükséges fejlesztésekre csak 87 millió forintnyi összeg maradt, ez azonban vajmi kevés a már régóta „fiókban fekvő” tervek megvalósításához. – Az év legnagyobb helyi fejlesztése, a tűzoltóság költöztetése (képünkön Huber László a beruházás helyszínén) is rendkívüli állami támogatásból valósulhat meg, ám ha a bevételek a tervezettnél jobban alakulnának, számos elképzelésünkből valóság lehet – mondta Huber László. Utóbbiak között említette a Posztó utcai parkolót, az Űrhajósok utcája burkolatának, járdájának javítását, vagy éppen a már évek óta időszerű, új köztemető területének kialakítását is.

A legutóbbi testületi ülés másik lényeges napirendje volt a Bálház hasznosítása. – Ennek kezelői jogát a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (iASK) szeretné magának, melyhez önkormányzati döntésre volt szükség – mondta a polgármester. Huber László elmondta: az épület funkcióit még keresik, terveik szerint egy kulturális-közösségi teret alakítanának ki az épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!