Hírek

2017.02.28. 17:25

Gólyalábas nemzetközi csapat érkezik Celldömölkre

Celldömölk - Olasz, angol, szlovén és romániai magyar kollégákat lát vendégül csütörtökön a Soltis Színház: folytatódik a szabadtéri Almagránát élesítése.

Ölbei Lívia

Ahogy arról már hírt adtunk, a Soltis Lajos Színház különleges utcaszínházi teremtéstörténet tavaszi bemutatójára készül. Az inspirációt - a több évtizedes saját tapasztalatokon túl - az a nemzetközi kezdeményezés adta, amely olasz, angol, szlovén és romániai magyar társulatokat hozott össze, és amelynek révén a Soltis Színház néhány színésze nemrégiben bergamói (Olaszország) gólyalábas tanfolyamon vett részt.

Almagránát-próba. Elöl: Nagy Zsuzsi, Tóth Ákos, Laki Mónika. Hátul: Piller Ádám, Bruckner Roland és Pesti Arnold
Fotó: Soltis Színház

Csütörtökön Celldömölkre érkezik a nemzetközi csapat. Nagy Gábor, aki a Soltis Színháznak immár 37 éve vezetője, nemcsak a társulat történetével ismerteti meg a résztvevőket, hanem arról is mesél, hogy mit jelent vidéki alternatív színháznak lenni ma Magyarországon. Aztán Almagránát-bemutató következik (próbafolyamat közben, hiszen a munka még nem ért véget), ezután Komáromi Sándor vezetésével közös tréning kezdődik: ritmusgyakorlatok, mozgás, meglepetések. Másnap pedig: kirándulás a Ság hegyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!