Hírek

2017.02.22. 19:51

Országos elismerés kapott Tulok Dániel fitneszversenyző

Szombathely - Vajon tud-e érvényesülni egy vidéki testépítő, vagy minden elismerést learatnak a fővárosiak? Tulok Dániel sokak példaképe lehet - őt nem érdeklik a kompromisszumok, ha feladat van, teljesíti.

Tulok Dániel fitneszversenyző február 10-én úgy készült Pomázra, a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség zártkörű rendezvényére, hogy tudta, fontos momentum következik az életében. A programra ugyanis csak az kapott meghívót, akinek díjat szánt a szervezet.

Azonban akkor még nem sejtette, hogy mennyire páratlan élmény lesz, amikor kinevezik őt a 2016-os év legeredményesebb magyar Men's Physique versenyzőjének. Nem csupán azért, mert rendkívül nívós szervezet adja át ezt az oklevelet - Dániel arra is méltán büszke lehet, hogy a kategóriájában ő az első versenyző Vas megyéből, aki átvehette ezt az elismerést.

A Fitbalance Berkes Team csapata. Balról jobbra: Tulok Dániel, Lengyel Vivien, Berkes László, Vasvári Nikolett, Kiss Virág Fotó: Fitbalance Berkes Team

Ezt az oklevelet nem osztják bagóért, kőkeményen meg kell érte küzdeni - Dániel is számos eredményt megszerzett korábban. Ő a hazai Men's Physique megmérettetés 2016-os bajnoka, de a kategóriájában első lett a Magyar Kupában, és európai porondon is öregbítette már hazánk hírnevét, ahol negyedik helyezést ért el. És tavaly az ő birtokába került a Best Beach Body díj is, amihez négy versenyt kellett megnyernie - tehát lényegében az övé a nyár legjobb férfi strandteste.

- Valahányszor átveszek egy elismerést, mindig bevillan az a pillanat, amikor ezt az egészet elkezdtem - mondja Dániel, és hozzáfűzi, hogy talán nem is az eredményekre büszke, hanem arra az útra, ami elvezette ide. Vidékiként ugyanis sokkal rögösebb utat kellett bejárnia, mint a fővárosi versenyzőknek, akik folyamatosan ott vannak a tűz közelében. - Nekem ez az életem, azért dolgozok, hogy tudjam finanszírozni - hangsúlyozza a fitneszversenyző, aki a nyaralást és a kikapcsolódást is háttérbe szorítja, csak hogy elérhesse a céljait. Ez a teljesítmény egyébként a versenyző párkapcsolatára is kihat - elmondása szerint a barátnője sohasem támogatta őt, sőt, minden verseny előtt megpróbált keresztbetenni neki.

Aki edz, tudja, hogy kiváló trénerrel sem könnyű bombaformát elérni. Dániel számára itt mutatkozik meg a leginkább, hogy nem könnyű vidékiként profi versenyzőnek lenni. - Bár Berkes László személyében profi edzőm van, mivel Szombathelyen élek és dolgozok, csak ritkán tudunk találkozni - ecseteli. - Lényegében a versenyek előtti utolsó hetekben tudunk csak együtt dolgozni, amikor már az utolsó finomításokat végezzük - teszi hozzá Dániel, aki a felkészülés többi időszakában egyedül edz.

Hiába a szép eredmény, Dánielnek esze ágában sincs pihenni - éppen ellenkezőleg. Az oklevél mintegy pozitív visszacsatolásként motiválja a versenyzőt. - Úgy érzem, hogy van célja annak, amit csinálok - ecseteli lelkesen. - Ráadásul a tudat, hogy mostantól kicsit talán jobban odafigyelnek rám, még jobban arra sarkall, hogy jobb formába lendüljek - mondja még Dániel, akinek a célja az Eb és a vb dobogó.

A fitneszversenyző leszögezi: eredményét annak is köszönheti, hogy az ország talán legeredményesebb csapatának, a Fitbalance Berkes Teamnek a tagja, ahova tavaly áprilisban igazolt át. - Berkes Laci nemzetközi bíró, tudja, hogy mi kell a színpadra. Mindig odafigyel arra, hogy száz százalékot tudjunk nyújtani - mondja Dániel, akinek a csapat többi tagja is jó cimborája, például a roppant népszerű Kiss Virág is.

Mi sem igazolja jobban Berkes László szakértelmét és a közösség összetartását, mint az, hogy a Magyar Test-építő és Fitness Szövetség a Fitbalance Berkes Teamet választotta meg 2016 legjobb fitneszcsapatának. De Dánielen kívül a team más tagjai is átvettek elismeréseket február 10-én a szervezettől: Vasvári Nikoletta az év bodyfitness versenyzője lett, Lengyel Vivien pedig az év junior bodyfitness versenyzőjének járó oklevelet vehette át. Berkes Lászlót pedig a legeredményesebb edzőnek választották, míg Kiss Virág a bikini-fitness versenyzőnek járó oklevelet érdemelte ki. A csapatán kívül Dániel hálás még Botfa Bálintnak és Balázsnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!