Hírek

2017.03.22. 11:36

Ausztria korlátozná a juttatásokat: hogy érinti Vas megyét?

A magyar kormány is reagál arra sok Vas megyeit is érintő osztrák elképzelésre, amely korlátozná az Ausztriában dolgozó uniós polgárok külföldön élő gyerekei után folyósított szociális támogatást.

Vas Népe

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere azt mondta: - Ausztria beleegyezett abba, hogy az unión belül biztosítani kell az egyenlő bánásmódot, ha a rendszer az uniós jognak megfelelően működik, akkor ezen nem kell változtatni. Ha valaki az érvényben lévő jogi szabályzáson változtatni akar, akkor - mivel uniós szabályzásról van szó - az uniót kell megkérdeznie ez ügyben. Arra a kérdésre, hogy Magyarország Ausztria tervezett lépését barátságtalannak tartja-e, a miniszter egyértelmű igennel válaszolt.

Megkérdeztük az Ausztriában dolgozó magyarokkal foglalkozó szakértőt és vasiakat is a tervezett változásokról. A hatásokról, veszélyekről, érintettségről a Vas Népe csütörtöki számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!