Hírek

2017.03.14. 07:45

Motoros és biciklis sérült meg – Mindkét esetben pénzbüntetést javasol a szombathelyi ügyészség

Szombathely – Két közlekedési baleset ügyében készült el a vádemelés a figyelmetlen sofőrök ellen. Egyik esetben egy motoros, a másik balesetben egy kerékpáros sérült meg.

Bakos Ágnes

Maradandó fogyatékosságot okozott a baleset a motorosnak, aki tavaly májusban ütközött egy személyautóval – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. Szombathelyen, a Saághy utcában haladt a motoros, közben a Saághy utcáról kanyarodott a Bajnok utcára az autós, aki nem vette észre az érkező kétkerekűt, kikanyarodott elé. A motoros fékezett, de a kanyarodó személygépkocsi hátuljának ütközött, majd átrepült a jármű felett és az aszfaltnak csapódott. Maradandó fogyatékossága lett a sérültnek.

A másik vádemelés egy tavaly augusztusban történt baleset nyomán készült. Ott is közúti baleset gondatlan okozásának vétsége a vád. A sofőr be akart szállni a Szelestey utcában az úttest szélén parkoló kocsiba. Az első ajtón behajolt a járműbe, közben pedig a lábával tovább nyitotta a kocsiajtót – éppen akkor, amikor a kerékpáros kikerülte volna. A nyíló ajtónak ütközött a biciklis és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett,

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség mindkét vádlottnak pénzbüntetést javasol, majd a bíróság dönt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!