Hírek

2017.03.28. 15:55

Legyen mielőbb városi múzeum Celldömölkön!

Celldömölk - Szerdán 14 órakor összeül a képviselő-testület a városházán. Az ülés után 16 órakor: közmeghallgatás a nagyteremben.

Ölbei Lívia

Egyebek mellett ma kerül a képviselők elé a város 2017-től 2021-ig szóló kulturális koncepciója, amely nemcsak az önkormányzat kulturális intézményrendszerét tekinti át, hanem a nagyrendezvényeket is, különös tekintettel a kultúra, a civil szféra és a turizmus összekapcsolására. Hiszen a kultúra imázsépítő erő, amint azt a "VulkánSág" - mint kulturális és turisztikai márkanév - sikere jelzi.

"A város anyagi nehézségei leginkább a közművelődést, a kulturális életet érintik, hiszen az eddigi szűkös keretekből teljesítő területen még kevesebb pénzből kell megtartani a város nagyrendezvényeit, a lakosság által kedvelt és igényelt programokat", olvasható az előterjesztésben. Az anyagi nehézségeket pályázatokkal igyekszik ellensúlyozni az önkormányzat. A koncepció szerint a kulturális szolgáltatások színvonalának megtartásához, sőt emeléséhez, a kínálat bővítéséhez a versengés helyett a különböző szintű együttműködések erősítésére van szükség.

Néhány év alatt a város egyik kedvenc nagyrendezvényévé vált a tavaszt ünneplő Tulipánfesztivál Fotó: Szendi Péter

A kulturális szolgáltatások alapvető feltétele a megfelelő infrastrukturális háttér. Az utóbbi évek fejlesztései (a KMKK felújítása, a Kemenes Vulkánpark fölépítése, a Soltis Lajos Színház épületének korszerűsítése, a Tourinform Iroda kialakítása) után a tervezett fejlesztések között szerepel a városi múzeum kialakítása (például a már meglévő művészeti gyűjtemények elhelyezésére). A Ság hegy infrastruktúrájának fejlesztését is tervezi az önkormányzat: a borutak kiépítéséhez nemcsak pályázati forrásra van szükség, hanem a borosgazdák partnerségére is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!