Hírek

2017.03.08. 20:45

Bővült a gencsapáti kutyamenhely - Húsz új helyet alakítottak ki, és bővült a gyakorlópálya is

Gencsapáti- Fát és más építőanyagot is kaptak, újabb kenneleket építettek. Most is több mint száz kutya van a menhelyen.

Bakos Ágnes

LÉTSZÁM

Most 55 kutya van a nagy telepen és még 58 a másik helyen - összegezte Ferenczi Endre, a Gencsapáti Kutyaparadicsom vezetője.

A tavalyi évet is összesítették a napokban, eszerint a Gencsapáti KSE Kutyabarát Szakosztálya több mint ötszáz kutyát mentett meg.

S nem csak "bekerülésről" szólnak a híradásaik, szerencsére sok az érdeklődő leendő gazdi. Nagytestű házőrzők is gazdára találnak, és kisebb ebek is kerültek ki a menhelyről éppen a napokban is.

A legújabb kennelek a gencsi kutyamenhelyen

HÍVATLANUL

Van, amikor nem örökbefogadás útján fogyatkozik a létszám a menhelyen...

Február közepén például egy német juhász szuka kutya "tűnt el", egy betörés után. A Facebook-oldalon azonnal közzétették a betörés és kutyalopás hírét, s nem csoda, hogy hamar meglett az eb. Nem vitték messzire, Szombathelyen egyszerűen elengedte a kutyatolvaj - számolt be Ferenczi Endre.

Ha a kutyalopások nem is mindennaposak, de a betörések, rongálások rendszeresek a Gencsapáti Kutyaparadicsom telephelyein. Ferenczi Endre a nyomozás érdekében sok részletet nem árult el e-gyelőre, de az biztos, hogy hasznosnak bizonyultak a rejtett kamerák, nemrég sikerült elfogni egy betörőt.

A tavalyi év végén szó szerint minden napra jutott hívatlan látogató mindkét telephelyen, talán idén "elfogynak", de legalább kevesebb kárt és bosszúságot okoznak majd.

Ferenczi Endre a tavaszi kutyaházépítés közben Fotó: Gencsapáti Kutyaparadicsom

ÉPÍTKEZÉSEK

"Verőfény, napsütés, ház-építés!" Ezzel a bejegyzéssel tett közzé képsorokat Face-book-oldalán Ferenczi Endre. Húsz férőhellyel bővült a terület, és még öt kennel van félkész állapotban. Egy építőipari, bontással foglalkozó cégtől kapott alapanyagot a menhely, és egy helyi asztalos üzem is állandó támogató, az alomhoz kell a forgács, és felesleges faanyagot is kaptak. Ferenczi Endre elmondta, hogy szerencséjükre az egyik szombathelyi szupermarket tavaszi "lomtalanításra" készül - ennek pedig ők lesznek a kedvezményezettjei. Például reklámtáblák váltak feleslegessé, amelyek műanyagból vannak, alumínium a vázuk, vagyis ideálisak az akadálypálya bővítéséhez. Ugyancsak feleslegessé vált műanyag tálcából is egy elem készült az akadályok közé: időjárásálló, strapabíró darab, a tréningező ebeket pedig nem zavarja az üdítőital-márka felirata. Ahogy Ferenczi Endre megfogalmazta: "Ami másnak hulladék, az nekünk még jó lehet!" A környék rendbetételéről is beszélt, vagyis bőven van munka a területen, persze elsősorban a kutyák körül!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!