Hírek

2017.03.04. 17:30

Pincés-kemencés Böllérfesztivál - Jó kedv és kemencés hús várta a tömeget

Lukácsháza - Szombaton rendezték meg a Pincés-kemencés Böllérfesztivált a likácsházi Csömötei-hegyen.

Vadas Krisztina

Már korán reggel hangos volt a környék: fél héttől szorgos kezek dolgoztak azon, hogy mire a vendégek érkeznek, legyen mivel kínálni őket. Kilenckor már ládákban, feldarabolva vártak a disznók a sorsukat: hurka, kolbász, sültek, töpörtyű és még rengeteg finomság készült belőlük. Mindeközben a vendégváró falatok már sorakoztak a tálcákon: zsíros, tepertőkrémes, kolbászos kenyérkatonák és különféle ínycsiklandó sütemények hívogatták a standokhoz az érdeklődőket.

A kőszegszerdahelyi csapat mindent megtett, hogy lenyűgözze a vendégeket

Tizenöt csapat vágott neki a nagy böllérversenynek. Már nem csak a környező települések képviseltették magukat, Vas megye több szegletéből is érkeztek csapatok. Idén újként köszöntötték Kemenesmihályfa csapatát - nagy lelkesedéssel vágtak neki a versenynek. Virág János, Lukácsháza polgármestere köszöntőjében kiemelte: itt minden csapat nyertes. Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke pedig örömmel nyitotta meg immár negyedik alkalommal a rendezvényt, hiszen ezzel is éltetik a régi disznóölések hagyományát.

De nem csak jó ételekkel, még annál is jobb italokkal is szolgáltak a csapatok a gasztrokalandoroknak. A saját készítésű bor és pálinka mindenhol része volt az alapkészletnek. Az érdeklődők minden portáról elégedetten távoztak, nem lehetett okuk panaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!