Hírek

2017.03.05. 08:52

Jordán Tamás: „Nem vagyok keserű, inkább szétfeszít az öröm”

Szombathely - "Nem vagyok keserű, inkább szétfeszít az öröm, hiszen az a szeretetözön amit a közönségtől és a kollégáktól kapok, ez az érzés szinte ledönt a lábamról, számomra most ez a legfontosabb"

Mondta Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház alapító-igazgatója az MTI-nek arra reagálva, hogy csütörtökön este a szombathelyi városháza előtt szimpátiatüntetés zajlott annak érdekében, hogy ismét őt nevezzék ki a színház élére, amelynek egyik alapítója.

Hozzáfűzte: sokat jelent a számára, hogy Törőcsik Mari és a nemzet színészei, több színház, szakmai- és civil szervezet támogatásáról biztosította, köszöni a kiállást. A Kossuth-díjas művész hangsúlyozta: bízik Szombathely polgármesterében, aki a közgyűlés ülésén azt mondta, azért van szükség új pályázati eljárás lefolytatására, hogy abból "emelt fővel" jöhessen ki a későbbi nyertes, még akár ő is. Jordán Tamás kitért arra, hogy márciusban már a következő évadot kellene tervezni, áprilisban bérleteket kellene meghirdetni, a jelenlegi helyzetben azonban sok a bizonytalanság.

Jordán Tamás és Töröcsik Mari egy felolvasóesten Fotó: Mészáros Zsolt

A szerződtetések ideje ugyancsak március. A társulati tagok közül sokan - mint ahogy a jelenleg futó előadások rendezői közül is - az ő hívó szavára érkeztek, és már kifejezésre juttatták, hogy amennyiben nem ő lesz az igazgató, más szerződési lehetőségeket is fontolóra vesznek.

Jordán Tamás a 24.hu-nak adott interjúban elmondta: a színház biztonságos működése érdekében ősszel lejáró igazgatói mandátuma egyéves meghosszabbítását kéri, hiszen a 2017/18-as évadot most kell előkészíteni. Közben ki lehet írni az új pályázatot. A WSSz igazgatója azt mondja: nem mérlegel, újra elindul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!