Hírek

2017.03.22. 14:14

Kiürül a körmendi tábor – Elhagyják a menekültek a befogadóállomást

Körmend – Felfüggesztik a körmendi ideiglenes befogadóállomás működését – közölte kedden Bebes István, Körmend polgármestere. A térfigyelő rendszer marad, sőt bővítik.

Bakos Ágnes

A jogi határzár teremti meg a tábor kiürítésének lehetőségét – közölte a körmendi polgármester. A parlament elfogadta a jogi határzárat, annak életbe lépése után felfüggesztik a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola területén kialakított ideiglenes befogadóállomás működését.

– Kérésünket tehát meghallotta a magyar kormány, a folyamatos egyeztetések pedig sikerre vezettek – közölte Bebes István. Egyúttal köszönetet mondott minden körmendinek, akik, mint fogalmazott „méltósággal, példásan viselték az elmúlt egy évet”. Kifejtette, hogy voltak „káoszt keltő hangok”, de a körmendiek nem ültek fel a provokációnak, hanem példát mutattak összefogásból és empátiából.

Emlékeztetett, hogy egy éve a tiltakozása ellenére építették fel a sátortábort. Akkor nyugalmat ígért a körmendieknek – és így is lett.

– Úgy gondolom, hogy az idő minket igazolt. A tábor működése alatt a város közbiztonsága nem romlott, és semmilyen atrocitás nem történt a településünkön, ami a migránsokhoz lett volna köthető – közölte Bebes István.

A rendőröknek, a honvédeknek és a polgárőröknek is megköszönte a munkájukat, azt, hogy biztosították a város zavartalan működését. Hozzátette, hogy a helyén marad, sőt bővítés előtt áll a térfigyelő rendszer, amit a táborral kapcsolatosan alakítottak ki, hogy Körmend továbbra is békés, élhető és szerethető település legyen – zárta Bebes István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!