Hírek

2017.03.01. 16:16

LMP: ki kell állni a helyi ügyekért

Szombathely - Oktatásról, egészségügyről, munkahelyekről beszélt az LMP országgyűlési képviselője a vasi megyeszékhelyen. És a rezsicsökkentésről is.

Bakos Ágnes

- Az országban mindenki higgyen a saját szemének, ne a propagandának - ezt mondta Szombathelyen Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője. Kifejtette: azért járják az országot, hogy meggyőzzék az embereket arról, „lehet más Magyarország”. Példaként az egészségügy problémáit sorolta, a hálapénz kérdését és a hosszú várólistákat.

Az oktatáspolitika szerinte elkeserítő, egyre kevésbé tud megfelelni a magyar munkaerő a piac igényeinek. Szerinte az igazi rezsiharc a zöldítés lenne: a szomszédos Ausztriában fele annyit fizettek a fűtésért az elmúlt télen, mint a magyarok. Ennek pedig az az oka, hogy elavultak a magyarországi lakóépületek.

A Szombathelyt érintő ügyek közül a Falco levegőszennyezését emelte ki, ennek kapcsán pedig azt, hogy ki kell állni a helyi ügyekért, merni kell felemelni a szavukat az embereknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!