Hírek

2017.03.13. 09:27

A rendőrnek kellett lőni – Sebesült őz rohangált Nemesbődnél (frissítve)

Szombathely, Nemesbőd – Nem volt más választás, a rendőröknek kellett kilőni az M86-os autóútra szabadult őzet hétfő délelőtt.

Bakos Ágnes

A Facebook-on bukkant fel a figyelmeztetés hétfő délelőtt: rohangáló őzet és az állatot üldöző rendőröket kell kerülgetni az M86-os autóúton Szombathely és a sárvári lehajtó között.

Úgy értesültünk, hogy nem lett jó vége a rendkívüli üldözésnek, tart még a rendőri helyszínelés, utána kapunk részletes információkat.

Frissítés:

15:18 - Egyszerre érkezett az értesített vadász és a rendőrök az M86-os autóút nemesbődi szakaszához, amikor állampolgári bejelentést kaptak egy útra tévedt őzről – tájékoztatott dr. Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Megpróbálták kiterelni az állatot az útról, de az őz vad volt, méghozzá azért, mert megsebesült: a kerítés és a szalagkorlát sebezte meg. Amikor már látták, hogy nincs reális esély az őz kiterelésére, akkor döntöttek úgy, hogy kilövik.

Vadász nem lőhetett: pontosabban vadászfegyverrel nem lett volna biztonságos a lövés, és az őz sem garázdálkodhatott tovább az úton, hiszen balesetveszélyt okozott volna.

A rendőrök szolgálati lőfegyverükkel lelőtték a vadat, az őz a helyszínen elpusztult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!