Hírek

2017.03.10. 17:35

A Tanár úr nyolcvan - Kiállítással köszöntik Kőszegen Németh Jánost

Kőszeg - Németh János tanár úr nyolcvanadik születésnapjára festménykiállítással készül a Jurisics-vár és a Kőszegi Művészeti Egyesület.

Turbók Attila

Nyugalmazott gimnáziumi tanárként, a helyiek megbecsülése eredményeképpen nyerte el Kőszegen a "Tanár úr" megtisztelő címet Németh János egykori tanár, festőművész, a Kőszegi Polgári Kaszinó jelenlegi elnöke. A Tanár úr most - március 14-én - ünnepli nyolcvanadik születésnapját, szeretett városa egy tárlattal is köszönti a neves művészt. A Németh János 80 című kiállítás - a Jurisics-vár és a Kőszegi Művészeti Egyesület szervezésében - a napokban nyílik a Jurisics-vár lovagtermében, ahol nemcsak a Tanár úr, hanem tanítványainak munkáit is megtekintheti a közönség.

Németh János a napokban ünnepli nyolcvanadik születésnapját Fotó: Turbók Attila

A március 14-én, kedden 18 órakor nyíló kiállítást Huber László polgármester ajánlja a művészetkedvelőknek. Németh János festményein kívül dr. Gálig Zoltán, Jánossy Péter, Kamper Lajos, Lakatos Ferenc, Mester István, Németh Márta, Regős Simon Betti, Temesi Zoltán, Trifusz Péter és Vértes Ildikó képeit nézhetik meg a vár vendégei. A kiállítás április 16-áig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!