Hírek

2017.03.02. 20:03

Eredménytelen lett a színházigazgatói pályázat és új kiírás sincs egyelőre

Szombathely – Újragondolják a színházigazgatói pályázat kiírását a képviselők, március közepén kezdődhet újabb eljárás.

Bakos Ágnes

Eredménytelenül zárult a színházigazgatói pályázat.

A február 8-i határidőre két pályázó volt a Weöres Sándor Színház vezetésére. Aztán egy jelölt maradt: a színházalapító Jordán Tamás. Döntés, javaslat nélkül bocsátotta a közgyűlés elé a szakmai bíráló bizottság a pályázatot. A csütörtöki közgyűlésen név szerinti szavazás volt a több mint kétórás vita után. Arról kellett dönteni, hogy kiírjanak-e újabb pályázatot: ehhez tíz nem és tíz igen szavazattal nem volt meg a többség.

Aztán Jordán Tamás személyéről volt szavazás: tíz igen és hat nem szavazattal, négy tartózkodás mellett nem kapott többséget a direktor.

Ilyenkor harminc napja van a közgyűlésnek új eljárás, új pályázat kiírására – ismertette a képviselőkkel dr. Károlyi Ákos jegyző.

Molnár Miklós alpolgármester azt javasolta, hogy majd a március 14-re tervezett rendkívüli közgyűlésen döntsenek az újbóli pályáztatásról. Ebben maradtak a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!