Hírek

2017.03.20. 13:40

Mutatjuk a szombathelyi lomtalanítás időpontjait

Szombathely - Jó hírünk van azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a felhalmozódott limlommal: az idén is lesz lomtalanítás Szombathelyen.

Elek Szilveszter

Az akció lehetőséget ad arra, hogy a lakosság megszabadulhasson minden olyan feleslegessé, selejtessé vált tárgytól, ami nem fér bele a kukába. Azonban az önkormányzat nyomatékosan felhívja a szombathelyiek figyelmét, hogy bármit nem rakhatnak ki a házak elé. Nem szállítják el például a zöld hulladékot, az állati tetemeket, a trágyát, a bontásból származó autóalkatrészeket, az építési törmeléket, a gumiabroncsokat és a veszélyes hulladékot, valamint az elektronikai szemetet sem. Érdemes tudni, hogy e hulladékok bizonyos típusait a Szova Zrt. díjtalanul átveszi a Körmendi úti hulladékudvarban.

A limlomot az akció napján reggel 7 óráig, szállítójárművel megközelíthető közterületre kell kirakni, lehetőleg szelektálva. Így jelentősen csökkenthető a guberálás miatti szennyezés veszélye.

Most pedig következzen a lomtalanítás menetrendje! Az akció április 1-jén kezdődik, az első terület a Thököly Imre utcától északra eső városrész a Perint és Gyöngyös patak között a Petőfi Sándor utcáig, valamint a Szent Márton utcától északra a Gyöngyös patak és a vasútvonal között a volt bucsui vasút nyomvonaláig húzódik.

A lomtalanítás április 8-án folytatódik, akkor a Petőfi Sándor és a 18-as honvéd utcáktól északra eső városrész, a Perint és a Gyöngyös patak között, a Váci Mihály utcával bezárólag fogják elszállítani a hulladékot. Tehát a Derkovits lakótelepen, valamint az Akacs Mihály, Szabó Mátyás, Deák Ferenc, Engels Frigyes, valamint a 14 emeletes mögötti utcákban élőknek kell résen lenniük.

Az akció harmadik napja április 22-én lesz, amelynek területe a Szent Márton és a Thököly Imre utcáktól délre eső városrész, amelyet keletről a vasútvonal, nyugatról a Perint patak, délről pedig a Szent Gellért utca határol. Vagyis a szakemberek a belváros déli részén, a Joskar-Ola és a KISZ lakótelepen, a Százhold városrészen, a Szent Gellért utcával bezárólag fognak dolgozni.

A lomtalanítás következő állomása május 6-án lesz, akkor a Perint pataktól nyugatra eső városrész kerül sorra, a Jáki úti temetővel bezárólag. Ide tartozik Olad, az Oladi lakótelep, a Csónakázótó környékétől a Jáki úti temetőig húzódó városrész.

Az akció május 13-án folytatódik, akkor Szombathely kőszegi-szentgotthárdi vasútvonaltól keletre eső területén, az ipartelep utcáiban, valamint a volt bucsui vasúttól északra eső városrészen élők pakolhatják ki lomjaikat. Ezen a napon tehát Kámonban, Herényben, a Stromfelden, a Bébic telepen, az Éhen Gyula és a Pick lakótelepeken, valamint a Minerva lakótelepen lesz lomtalanítás, Zanaton viszont nem.

A grandiózus tavaszi lomtalanítás hatodik, egyben utolsó napja május 20-án lesz. Akkor már fellélegezhetnek a zanatiak, rajtuk kívül pedig még a Ferenczy István – Szent Gellért – Csaba utcák vonalától délre eső városrészek, tehát a Hajnóczy utca, Újperint, a Petőfi-telep, valamint a Diófa utca környéki lakótelep, Gyöngyösszőlős, Gyöngyöshermán és Szentkirály lakói szabadulhatnak meg felesleges tárgyaiktól.

Fontos tudnivaló még, hogy a lomtalanítási akció a lakosságra vonatkozik, intézményekre, vállalkozásokra, kereskedelmi egységekre nem!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!