Hírek

2017.03.27. 07:48

Hamis pénzt költött - Vádat emeltek a férfi ellen Szombathelyen

Szombathely, Sárvár – Azt nem tudni, kitől szerezte a hamis 10 ezreseket a vádlott, de sikerrel vásárolt a pénzekkel Vépen és Sárváron. Börtönbe küldené az ügyészség.

Bakos Ágnes

Pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény a vád a férfi ellen – tájékoztatott Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A nyomozás során annyi derült ki, hogy ismeretlen személytől szerezte a hamis bankókat a férfi: azonos sorozatszámú 10 ezer forintos címletek voltak nála. Tavaly áprilisban sikerrel költötte a hamis pénzt, Vépen és Sárváron vásárolt. Egy konkrét esetről is tájékoztatott a szóvivő: április 27-én az egyik sárvári borozóban kért pénzváltásra egy férfit a vádlott. Odaadta alkalmi ismerősének a bankjegyet, azzal, hogy vegyen magának egy sört. A férfi nem tudott arról, hogy a bankjegy hamis, a vásárlás után a visszajárót átadta a vádlottnak.

A hamis bankjegyeket a nyomozó hatóság lefoglalta.

Egy másik ügy miatt is felel a hamis pénz „forgalmazója”: tavaly augusztusban lopott két pénztárcát a sárvári piacon. Itt volt segédje is, akinek próbára bocsátást javasol büntetésnek a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség.

A lopásban és a hamisításban is érintett vádlottnak börtönben végrehajtandó szabadságvesztést javasolnak. Majd a bíróság dönt az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!