Hírek

2017.03.22. 18:55

Szombathelyre látogatott a mentőszolgálat új vezetője

Szombathely - Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója egyeztetett a térség vezető politikusaival a városházán.

Cseszkó Tamás

Tárgyalócsapat várta dr. Csató Gábort, az Országos Mentőszolgálat frissen kinevezett főigazgatóját a városházán. A bemutatkozó látogatáson dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, V. Németh Zsolt államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Hende Csaba és Ágh Péter országgyűlési képviselők fogadták a mentők vezetőjét.

Az eseményen részt vett dr. Kecskés László, az önkormányzat egészségügyi szakmai bizottságának elnöke, dr. Lórántfy Mária, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-dunántúli Régiójának orvosigazgatója és Köcse Tamás vezető mentőtiszt is.

Szakmai egyeztetés dr. Csató Gáborral (balról), az Országos Mentőszolgálat új főigazgatójával a szombathelyi városházán
Fotó: Benkő Sándor /Városháza

A találkozót követően dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője lapunknak elmondta, hogy nagyon nagy köszönettel tartoznak a mentőknek, akik áldozatos munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy a helyiek biztonságban érezzék magukat. Pozitívnak értékelte a látogatást Ágh Péter is.

- A találkozón hangsúlyosan jeleztem a Kőszegtől Celldömölkig húzódó térség, választókerületünk mentésügyéhez kapcsolódó kihívásokat. Bízom abban, hogy ezek megoldásához hozzájárul a mentőszolgálat - összegezte a képviselő. V. Németh Zsolt méltatta a választókörzetében lévő fejlesztéseket és kiemelte a háziorvosi ügyeletekkel való legszorosabb együttműködés fontosságát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!