Hírek

2017.03.09. 15:07

Megelőzni a tüzeket - Ülésezett a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság

Szombathely - Idén is minden hónapra jut prevenciós program igazodva a szezonális kihívásokhoz - fogalmazták meg a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnökségi ülésén.

Bakos Ágnes

Tovább kell vinni a jó gyakorlatokat, hiszen az elmúlt négy év munkája számszerűen is mérhető - mondta az ülés megnyitóján dr. Bognár Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

Tavaly 31 százalékkal csökkent Vas megyében a szabadtéri tűzesetek száma, ám az eddigi idei statisztika nem ennyire biztató. Az elmúlt másfél hétben az országban hétszáz szabadtéri tűz volt, Vas megyében 22 - sorolta az elnök. Ebben az időjárás a legmeghatározóbb, de nagyon fontos a prevenció is - hangsúlyozta Pajor László, a bizottság ügyvezető elnöke.

Idén is lesznek tűzmegelőzési tájékoztatók a vasi nagyrendezvényeken, és folytatják a nevelési munkát az oktatási intézményekben, hogy a gyerekek és a fiatalok tisztában legyenek a tűzmegelőzéssel. Az ülésen emlékeztettek: országos tűzgyújtási tilalom érvényes március 3-ától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!