Hírek

2017.03.30. 10:21

Megszűnő és új járatok, pár perces eltérések Vas megyében

Vas megye – Több kisebb változást is hoz az év negyedik hónapja az autóbusz közlekedésben. Összegyűjtöttük a Vas megyei változásokat a régiós busztársaság új menetrendjéből.

Bakos Ágnes

A távolsági buszoknál két változás érinti Vas megyét. A Budapest – Veszprém – Sárvár – Szombathely vonalon közlekedő délutáni és késő esti járatok pluszmegállót iktatnak az eddigiek mellé: Sárváron a „Bőrdíszmű” elnevezésű megállóban is megáll, de csak leszálló utasoknak, felszállni ott nem lehet a buszokra.

A munkanapokon reggel fél hét előtt öt perccel Zalaegerszegről Vasvárra induló járat megáll Győrváron a „Tsz” megállónál, háromnegyed hét után egy perccel ér oda (a menetrend szerint).

Leállítja az ÉNYKKK a reggeli Szombathely – Kőszegpaty járatot, de lesz helyette másik lehetőség.

Munkanapokon reggel 6.25-kor indult a busz – helyette az ugyanekkor Bükfürdőre induló járattal mehetnek az utasok Kőszegpatyra, ugyanis tesz arra kitérőt a busz. Cserébe az eddiginél öt perccel korábban, már 6.20-kor indult. Ezen a vonalon visszafelé is lesz (hajszálnyi) változás: a 7.15-kor Bükfürdőről Szombathely induló járat áprilistól 7.17-kor gurul ki a megállóból.

Áprilistól korábban kell kelnie annak, aki Pápocról Celldömölkre buszozik: 4.45 helyett 4.40-kor indul a munkanapokon közlekedő járat.

Szintén korábbi indulást ütemeztek be Kenyeri és Répcelak között. Hétköznapokon 4.53 helyett 4.48-kor indul a hajnali busz a kenyeri művelődési otthontól. Ugyanez a helyzet a kora délutáni járatoknál hétköznapokon és hétvégenként is. Hétfőtől péntekig 12.59 helyett 12.54 az indulás; hétvégenként 12.58 helyett 12.53-kor indul a busz Répcelakra a kenyeri művelődési otthontól. Esténként ugyancsak öt perccel korábban indul a busz: 20.57 helyett 20.52-kor.

Új járat áll fogalomba Répcelakon: a szénsavgyártól az Ipari park nevű megállóig és vissza, naponta többször.

Szintén új járat közlekedik munkanapokon Körmend és Zalaegerszeg között. 17.20 a körmendi indulás és 18 óra a zalaegerszegi érkezés. A járat Körmenden csatlakozást vesz a Szentgotthárdról érkező buszról és pótolja a Volánbusz Zrt. Körmend és Zalaegerszeg között megszűnő járatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!