Hírek

2017.03.12. 11:57

Énekes tehetségeket keresett az X-faktor stábja Szombathelyen

Szombathely - Nem túl sokan jelentkeztek az X-faktor szombathelyi válogatójára, ám annál nagyobb meglepetéseket okoztak a hallgatóságnak.

Vadas Krisztina

Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy egy meghallgatásra elutazzanak a fővárosba - ezért szerveznek helyi válogatókat a stábtagok. Emellett a budapesti castingon akár órákat is kell várnia a jelentkezőknek, hiába mennek időpontra, a csúszások sajnos benne vannak a pakliban. A nagyobb városokban szervezett bemutatkozási lehetőségeken azonban így többen is meg tudják mutatni magukat.

A produkciókat videóra veszik, a felvételeket pedig a tehetségkutató stábja bírálja el - aki jónak bizonyul, azt elhívják a budapesti válogatásra is. Sokan eljönnek a helyi castingokra is - tudtuk meg az egyik stábtagtól. Mint mondta, itt mindenféle ráfordítás és tét nélkül megmutathatja magát az, akinek van bátorsága a mikrofon mögé állni.

Fotó: Szendi Péter

Tapasztalatai szerint most sok 14-15 éves tehetség kerülhet reflektorfénybe, zömében ez a korosztály jelent meg ugyanis a meghallgatásokon Szombathelyen is ez volt az átlagos korosztály: fiatalabbak nem, de idősebbek is kipróbálták magukat. A legtöbben először próbálkoztak, de volt olyan is, aki már negyedszerre állt a kamera kereszttüzébe, már jó ismerősként köszöntötték a stábtagok.

Elsőként Mihalovics Nándor lépett a színpadra - kisebb technikai malőr után magabiztosan kezdett bele produkciójába. Négy éve énekel, otthon. Már tavaly is jelentkezett, akkor nem sikerült a továbbjutás. Most Máté Péter egyik dalával próbálkozott - előadása meglepően jó kezdet volt. Mátyás Richárd még ennél is nagyobb meglepetést okozott. Bemutatkozásában azt mondta, két napja, buliból hazafelé döntötte el, hogy megmutatja magát, de ha továbbjut, azt sem bánja. Az eddigi tapasztalatok alapján ez nem szokott jót sejtetni, de nem Ricsi esetében: jó hanggal, határozottan énekelte az Edda dalát.

Gábor Rudolfot ismerősként köszöntötték: ő az, aki már negyedszer próbálkozott meg rálépni a hírnévhez vezető útra. - Erdélyből jöttem, Sárváron élek és dolgozom. Képzem magam, és fellépéseim is vannak - árulta el. Rudolf a Hallelujah-val készült, ám egy kis csavarral: ismerőse saját szöveget írt a zenei alapra.

Horváth Veronika egészen New York-ból repült hazáig. 16 éve él Amerikában, de visszajött Szombathelyre, hogy kipróbálja magát a tehetségkutatóban. Rihanna egyik slágerével levette a közönséget a lábáról: lehet, hogy hallunk még felőle?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!