Hírek

2017.05.07. 18:55

Rátámadt a mentősre - elkobozták a sörösüvegét is

SZOMBATHELY - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és rongálás vétsége a vád a férfi ellen, aki tavaly augusztusban esett neki a mentőápolónak - tájékoztatott az ügyről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Bakos Ágnes

Szombathelyen történt az eset: a mentőszolgálatot sérült ellátásához hívták egy italbolthoz. A kocsma előtt volt az ittas vádlott is, aki a kiérkező mentőápolót és gépkocsivezetőt szidalmazta és veréssel fenyegette, miközben a mentőkocsit többször megrúgta, ököllel és a kezében lévő sörösüveggel ütlegelte. A jármű karosszériája több helyen behorpadt, majdnem 100 ezer forintos kár keletkezett a mentőautóban. Az agresszív vádlott (ezzel is) zavarta a mentők munkáját, a sérült ellátását. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést javasol, és azt is, hogy a próbaidő tartamára pártfogó fel-ügyeletet kapjon a vádlott. Egy érdekes momentum a vádemelésben: "az elkövetéshez használt sörösüveg elkobzását" is indítványozták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!