Hírek

2017.05.09. 19:05

Bűnügyi helyszínelők versengenek szerdán Szombathelyen

Szombathely – A XI. Vedres Mátyás Bűnügyi Technikai Emlékverseny megnyitóját tartották kedden a Claudius hotel konferenciatermében.

Tóth Kata

Megyénként háromfős csapatok tizenkilenc állomáson keresztül adnak számot elméleti és gyakorlati felkészültségükről a háromnapos szakmai megmérettetésen, amelyet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szervezett. A keddi megnyitón dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a névadó Vedres Mátyásról, a magyar rendőrség bűnügyi technikai történetének legendás alakjáról emlékezett, felidézve pályafutásának jelentős állomásait. Utalt arra, hogy a mostani a 11. alkalom, hogy az ország bűnügyi technikusai versengenek egymással, és az első, hogy nemzetközi az emlékverseny. Osztrák, szlovén és horvát csapatok által összeállított feladatok is a részét képezik.

Fotó: Unger Tamás

A rendezvény a tavaly Heves megyében kitalált versenystruktúra alapjaira épül, de tovább is fejlesztette azokat, ezt dr. Gárdonyi Gergely rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztályának vezetője mondta megnyitóbeszédében.

Hozzátette: a verseny idén először részben nyílt, hisz a rendvédelmi iskolák tanulói megnézhetik egyes részleteit. Palkó Géza rendőr alezredes, főszervező a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának vezetője a programokat ismertette, majd Nagy Jonathan bűvész produkcióját láthatta a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!