Hírek

2017.05.12. 19:15

Húsz versenyzőből lett második a vépi Bödei Gábor

VÉP Országos tudáspróbán, az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén lett második az FM DASzK vépi középiskola végzőse, Bödei Gábor.

Tóth Kata

A tavasz az idei tanévben is a versengés jegyében telt az FM DASzk vépi középiskolájában. Országos szakmai tanulmányi versenyen, szakma kiváló tanulója, környezet- és természetismereti vetélkedőkön is megfordultak a diákok. Idén először nevezett az iskola három fiatalt az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyére.

A szolnoki megmérettetésen szép siker született: mezőgazdasági gépészeti ismeretek tárgyból a 12. c osztályos Bödei Gábor második helyezést ért el. Interaktív módon, a számítógép előtt ülve zajlott az első forduló - a legjobban teljesítő húsz helyezettet hívták az országos döntőre.

Két napon keresztül, mintha érettségiznének, úgy osztották be az időt a szervezők. Írásbelivel kezdtek, másnap a szóbeli résszel folytatódott a vizsga: félórás felkészülés után adta elő Gábor a tételét - erőgép, munkagép, gépüzem témákban - háromfős bizottság előtt. Erre a maximális ötven pontot kapta, az írásbeli kicsit gyengébben sikerült.

Bödei Gábor traktoron is gyakorolt Fotó: Tóth Kata

A tehetséges középiskolás jutalma: száz többletponttal felvételizhet felsőoktatási intézménybe. Amit jövőre készül beváltani: az a terve, hogy az érettségi után egy évig még Vépen marad, gépésztechnikus végzettséget szerez a középiskolában, és csak utána adja be a jelentkezését Gödöllőre, mezőgazdasági gépészmérnök szakra. A vasvári fiúnak Pesti Barna igazgatóhelyettes volt a felkészítő tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!