Hírek

2017.05.28. 18:32

Korona helyett kalapban uralkodik a gyerek király Bozsokon

BOZSOK – Ügyességi feladatokat oldottak meg a gyerekek a Bozsoki Kalapos Napok és Dalos Találkozó családi programján. Királyt is választottak közülük.

Tóth Kata

Indokolt volt a fejfedő viselése, és a gyerekekre kivételesen egyszer sem kellett rászólni, hogy vegyenek sapkát a tűző nap ellen. Büszkén húzta mindegyik a fejére mutatós kalapját a Bozsoki Kalapos Napok és Dalos Találkozó családi délutánján.

Fotó: Riegler András

Játékos állomásokon a kalap mint központi motívum köré kigondolt feladatokat oldottak meg, ahogy ez hagyomány a 9. alkalommal megtartott ünnepen, árulta el Frank-Sziklai Márta szervező, a Bozsoki Kökörcsin Kulturális és Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Volt például kalapcsúsztatás, - célbadobás, - horgászás, kalap alakú mézeskalács díszítése – aki minden állomást teljesített, az a menetlevelébe pontokat kapott, majd a pontokkal játékokra licitálhatott. Kalapos királyt is választottak közülük – Riegler Elődé lett a cím – egy évig övé a trón. Helyiek, környékbeliek is tapsoltak neki, sok családot megmozgatott a program. Lovas kocsikáztak a kicsik, este pedig még egy zenés mesejátékot is megnéztek az igazmondó juhászlegényről.

A családokat megszólító programmal párhuzamosan a bozsoki pincegazdák a hegybe invitálták a Zetelakáról, testvértelepülésükről érkezett 45 fős kórust. A péntek esti kórustalálkozón, nóta- és dalversenyen ők is felléptek. Kalapos retró diszkó, közös vacsora zárta a szombat estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!