Hírek

2017.05.16. 19:25

Kivirágzik a megye, megszépül Szombathely is

Idén hat Vas megyei település biztosan megméreti magát az országos virágosítási versenyben.

Bakos Ágnes

Szombathelyen a héten például az Árpád út és a Kárpáti Kelemen utca sarkára, a Szent István parkba, a pláza előtti, valamint a Szent Gellért utca és a Körmendi út körfogalmába kerülnek egynyári virágok. Látványosan színesedik a város - ahogy sok más település szerte az országban ilyentájt. Már majdnem háromszáz önkormányzat gondolta úgy, hogy benevez a Virágos Magyarország versenyre.

Vas megyéből hat település már biztosan megméreti magát, de még nem járt le a nevezési határidő!

Mészárosné Viktor Ildikó és Vidosné Farkas Viktória tegnap Szombathely köztereire ültetett színpompás virágokat Fotó: Unger Tamás

Már 23 éve szervezik meg az önkormányzatok környezetszépítési versengését, az európai felhíváshoz elsőként csatlakozott Magyarország a közép-kelet-európai országok közül. A népszerűsége töretlen - ezt jelzi, hogy 17 kiíró szervezet áll már a verseny mögött, és az is, hogy minden évben több mint kétszáz település méreti meg magát. Idén már 282 önkormányzat jelentkezett, köztük hat Vas megyei. Celldömölk és Szentgotthárd egymással is versenyben lesz, hiszen az 50 ezer főig szóló kiírásban szerepelnek. A 2 ezer fő alatti települések közt négy vasi van: Dozmat, Nagyrákos, Oszkó és Petőmihályfa.

Vidosné Farkas Viktória jóvoltából is egyre virágosabbak a szombathelyi közterek Fotók: Unger Tamás

Az elmúlt években sorra nyertek vasi települések a Virágos Magyarország versenyben. Szombathely 2008-ban volt különdíjas, 2006-ban pedig turisztikai különdíjat kapott a vasi megyeszékhely. Több elismerést tudhat magáénak Sárvár és Dozmat is. Az biztos, hogy ha Szombathely önkormányzata úgy dönt, hogy benevez idén is, akkor minden esélye meglesz a nyerésre. Hiszen folyamatos a virágosítás.

Fotó: Unger Tamás

A Szompark munkatársai a héten is végeznek egynyári ültetéseket, például a Jókai, a Jégpince és a Homok utcák terelőszigetein, a Bartók Béla körút és Rohonci utca kereszteződésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!