Hírek

2017.06.16. 19:00

80 millió Rábapatynak

RÁBAPATY Születésnapi ajándékot kapott az idén negyvenéves óvoda, központi támogatásnak köszönhetően bölcsőde is létesülhet.

Cseszkó Tamás

A Rábapatyi Gyermekliget Óvoda 1976. november 1. nappal nyitotta kapuit, az 1976/77. nevelési év volt az első óvodai működés év a településen. Az intézményben 2016 november eleje óta az óvoda előterében régi fotókat mutatnak be tíznapos váltásokkal; a fotók az elmúlt negyven évet dolgozzák fel. A múlt héten régi dolgozók, gyűltek össze, kötetlen beszélgetéssel egybekötött fogadáson idézték fel a szép pillanatokat.

Az immár hagyományos juniálison szórakoztató délutánon vehettek részt az a vendégek, volt óvodások és az intézmény mostani lakói adtak műsort. Kisvonat, arcfestés csillámtetoválás, gulyás, tombola és az óvoda tortájának közös elfogyasztása is szerepelt a programok között, de társastánc, mazsorettbemutató, néptánc, valamint zenei előadások is szórakoztatták a résztvevőket.

Szíjártóné Bokor Teodóra, Ágh Péter képviselő és Dugovics Balázs polgármester jelentette be a jó hírt Fotó: Cseszkó Tamás

A délutánt Németh József nyugállományú polgármester, valamint Dugovics Balázs jelenlegi polgármester nyitotta meg ünnepi köszöntőjével. A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki bejelentette: nemrég vált nyilvánossá, hogy a TOP-os pályázatnak köszönhetően 80 millió forintos beruházásra adnak forrást, amelyből megvalósulhat a bölcsődei ellátás.

Dugovics Balázs köszönetet mondott a képviselőnek, amiért a közös munka eredményeképp ismét léphet előre Rábapaty is. A megnyitót további színes programok követték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!