Hírek

2017.06.19. 18:55

Ékszerdobozban az aligátorok: augusztus 31-én adják át a vízilabdázók új uszodáját

Várhatóan két és fél hónap múlva, augusztus 31-én adják át a Fedett Uszoda fejlesztése és rekonstrukciója projekt második ütemében épülő, az OB I-be frissen feljutott Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) új medencéjét.

Pum András

A közvetlenül a Fedett Uszoda mögött épülő kis ékszerdobozt tekintette meg Juhász Tibor, az OB I/B-s bajnoki címet szerzett AVUS elnökének kalauzolásában dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Tavaly július 29-én rakták le az új uszoda alapkövét, a munkálatok pedig szeptemberben kezdődtek - 50-60 ember dolgozik nap mint nap az építkezésen. A 2,2 milliárd forintból - 1,4 milliárd TAO-támogatásból és 800 milliós önkormányzati forrásból - épülő medencét a politikusok a sajtó képviselőinek jelenlétében járták végig. Juhász Tibor büszkén mutatta a létesítményt, amely csaknem teljesen elkészült. Mint az aligátorok első emberétől megtudtuk: 98 százalékos készültségben van az uszoda. A gépészeti, a gyengeáramú beüzemelési és a medence vízgépészeti részének üzembe helyezési munkálataival júliusban végezhetnek. Közben festenek, a takarítás pedig egy hónap múlva kezdődhet meg.

A 21x33 méteres medencében játsszák ősztől meccseiket a szombathelyi vízilabdázók
Fotó: Unger Tamás

Juhász Tibor elmondta, elkészült a 21x33,33 méteres, 2,15 méter mély medence, egy-egy LED-fallal és eredményjelzővel. Aztán elkészültek az öltözők, tusolók, mellékhelyiségek, orvosi szoba, klubszoba, szertár. Ebben az uszodában egyébként kisebb mérkőzéseket rendeznek majd, és itt is edzenek az aligátorok. A nagyobb rangadókat pedig később a Fedett Uszodában játsszák - persze ha elkészül az uszoda fejlesztésének következő üteme. Visszatérve az új uszodára: mintegy kétszáz szurkoló fér el a lelátóin, a medence egyik oldala mellett lesz egy nagyobb lelátó, a karzaton egy sor szék, mögötte állóhely. Dr. Hende Csaba hangsúlyozta: csakúgy mint az uszodától kőhajtásnyira épülő, impozáns Haladás Sportkomplexumot, ezt a projektet is az állam finanszírozza, vagyis a szombathelyi adófizetőknek egyetlen pluszforintjába sem kerül. A két beruházás összértéke körülbelül 20 milliárd forint. Juhász Tibor elmondta: ez a beruházás a város értékeit és vagyonát is gyarapítja, emellett az AVUS sportolói is méltóak lesznek a város hírnevéhez, és a közeljövőben számos kiváló eredménnyel, éremmel járulnak majd hozzá Szombathely sportsikereihez. A beruházás harmadik üteme, a szaunavilág, a wellnessrészleg kialakítása 2018-ban kezdődhet meg, az már a Modern Városok Program részeként valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!