Hírek

2017.06.21. 11:51

Másodfokú a vasi figyelmeztetés! Hőségre számítsunk!

Vas megye – Szerdára még nem, de csütörtökre figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Vas megye területére: hőségre készüljünk! A csapadékhiány miatt már elkezdett kiégni a fű, reped a föld a mezőgazdasági területeken.

Bakos Ágnes

A napi középhőmérséklet várhatóan 27 °C felett alakul Vas megyében, ezért érvényes a másodfokú, narancssárga jelű meteorológiai figyelmeztetés.

Ha derült maradna az idő, akkor 12-14 °C-ig hűlne a levegő hajnalra, azonban felhősödés ígérkezik, ezért az a kora reggeli órákban sem engedi hűlni, tisztulni a levegőt, várhatóan 19-20 °C lesz csütörtök hajnalban. Aztán folytatódik a melegedés: 30 és 35 °C között tetőzik a hőmérséklet csütörtök délután. A hét többi napjára is ez látszik: enyhe, meleg hajnalok és kánikulai délutánok.

A felfrissülés mellett a mezőgazdaságban is jól jönne a csapadék. A talajfelszín különösen száraz, repedezett – jelentette Zsombok Imre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője Szombathelyről azt írta: a búzatáblában, nyílt szántóföldi területeken, valamint a virágoskertben kisebb-nagyobb repedések észlelhetőek a talajon, és a fű is kezd kiégni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!