Hírek

2017.06.28. 17:16

Tanévet zártak a szombathelyi börtönben

SZOMBATHELY Öten tettek sikeres érettségi vizsgát a szombathelyi rácsok mögött, velük együtt 96 fogvatartottnak zárult tanév.

Bakos Ágnes

Tanévzáró ünnepséggel fejeződött be a 2016/2017-es tanév a Szombathelyi Országos  Büntetés-végrehajtási Intézetben. Első alkalommal tartottak   érettségi bizonyítványosztást: öten tették le sikerrel a középiskolai záróvizsgákat (hatan kezdték az írásbeliket, vagyis egy rabnak nem sikerült a vizsgasor).

A középfokú képzést az abonyi DRK Mezőföld Gimnázium bonyolította le a szombathelyi intézményben. Sikeres volt a képzést - ezt az eredmények is igazolják. Fancsali Ferenc, az érettségi bizottság elnöke szerint az érettségizettek azért tanultak, mert nem akarnak visszakerülni a falakon belülre. Szerinte sok középiskolás is büszke lenne azokra az érdemjegyekre, amelyek a fogvatartottak bizonyítványaiba kerültek, természetesen a vizsgán nyújtott teljesítmény alapján.

A szombathelyi börtönben a tanév elején 142 fogvatartott kezdte meg a klasszikusnak számító oktatási formában alap- és középfokú felnőttképzés keretén belül tanulmányait. A tanév lezárásával a nyári szünetben az oktatási tevékenység szünetel a szombathelyi börtönben, de természetesen lesz folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!