Hírek

2017.07.04. 16:50

A civilek szervezik a nyarat

SZOMBATHELY - Kedden a szokásostól eltérő helyszínen, a Kámoni Arborétum Öregparkjában kínálta szokásos sajtóreggelijét a Vas Megyei Civil Információs Centrum.

Tóth Kata

Akiben eddig ez még nem tudatosult volna, mostanra biztosan nyilvánvalóvá vált, hogy a nyár legnagyobb hagyományőrző és kulturális rendezvényeinek hátterében is nonprofit szervezetek sokasága áll. Így van ez a Szentgotthárdi Történelmi Napok esetében is, mellyel július utolsó napjaiban az 1664. évi csatáról emlékeznek meg, és civil szervezetek munkája nyomán épül fel a Félhold és Telihold Kőszegi Ostromnapok augusztus első hétvégéjén esedékes rendezvénysorozata is. A több napon át zajló programfolyamokba Károly Andrea, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke, illetve Básthy Béla kőszegi alpolgármester adott bepillantást.

A házigazdák nevében Simon Ádám hívta fel a figyelmet az Ökoturisztikai Központban július 21-én nyíló Háromlelkű Babavilág című kiállításra. Balog Alexandra a családi, baráti alapon szerveződő Bozsoki Zenei Fesztiválról beszélt, amely az idei, negyedik évében már nemzetközi mesterkurzusoknak és interaktív előadásoknak ad teret. Simon Zoltán, a Vas megyei TIT igazgatója pedig a fél évszázados múltra visszatekintő Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem keretében Szentgotthárdon zajló Tervező tábor és az aktuális kérdéseket feldolgozó szakmai napok témáit vetítette előre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!