Hírek

2017.07.04. 16:50

A civilek szervezik a nyarat

SZOMBATHELY - Kedden a szokásostól eltérő helyszínen, a Kámoni Arborétum Öregparkjában kínálta szokásos sajtóreggelijét a Vas Megyei Civil Információs Centrum.

Tóth Kata

Akiben eddig ez még nem tudatosult volna, mostanra biztosan nyilvánvalóvá vált, hogy a nyár legnagyobb hagyományőrző és kulturális rendezvényeinek hátterében is nonprofit szervezetek sokasága áll. Így van ez a Szentgotthárdi Történelmi Napok esetében is, mellyel július utolsó napjaiban az 1664. évi csatáról emlékeznek meg, és civil szervezetek munkája nyomán épül fel a Félhold és Telihold Kőszegi Ostromnapok augusztus első hétvégéjén esedékes rendezvénysorozata is. A több napon át zajló programfolyamokba Károly Andrea, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület elnöke, illetve Básthy Béla kőszegi alpolgármester adott bepillantást.

A házigazdák nevében Simon Ádám hívta fel a figyelmet az Ökoturisztikai Központban július 21-én nyíló Háromlelkű Babavilág című kiállításra. Balog Alexandra a családi, baráti alapon szerveződő Bozsoki Zenei Fesztiválról beszélt, amely az idei, negyedik évében már nemzetközi mesterkurzusoknak és interaktív előadásoknak ad teret. Simon Zoltán, a Vas megyei TIT igazgatója pedig a fél évszázados múltra visszatekintő Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem keretében Szentgotthárdon zajló Tervező tábor és az aktuális kérdéseket feldolgozó szakmai napok témáit vetítette előre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!