Hírek

2017.07.12. 15:55

A nagy cipőgyári tűzre emlékeznek hétfőn

A Sabaria Cipőgyár kísérleti műhelyében harminc évvel ezelőtt keletkezett tűzre emlékeznek jövő hétfőn - a tűzoltásban, mentésben részt vevők is mesélnek.

Nagy Ildikó

Százharminc ember munkahelye lett a lángok martaléka 1987. július 17-én, amikor a Sabaria Cipőgyár kísérleti műhelyében tűz ütött ki. Nemcsak a kísérleti műhely, de a műszaki előkészítő és az üzemfenntartási részleg szinte teljes eszköz- és iratanyaga is megsemmisült. Erre a tűzesetre emlékeznek július 17-én, hétfőn 16 órától a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság rendezvényén.

Több városból érkeztek tűzoltók a cipőgyárba
Fotó: MTI-archívum

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere akkor mentőtisztként a helyszínen látta el a sérülteket: az ő visszaemlékezésével kezdődik a rendezvény a szombathelyi Aréna utca 8. szám alatti Vas Megyei Tűz-oltó és Polgári Védelmi Emlékhelyen. Grastyán László az 1987-es tűzoltás felelőseként, egykori kollégája, Bársony Ferenc a helyszínre elsőként érkező egység vezetőjeként, Steindl Rezső akkori ügyeletes tűzoltó tisztként, Czika László pedig az esetet dokumentáló fotóriporterként idézi fel a történteket. A 16 órakor kezdődő rendezvény nyilvános, várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!