Hírek

2017.07.17. 17:40

Emlékhelyet alakítottak ki Vasegerszegen

VASEGERSZEG Kerek évfordulót ünnepeltek a településen: nyolcvanéves lett Vasegerszeg. Emlékhely-avatással, faültetéssel és beszédekkel tisztelegtek a jeles alkalom előtt.

Cseszkó Tamás

A Vas megyei Vasegerszeg 1937-ben, nyolcvan éve született, Kemenesegerszeg és Ivánegerszeg egyesülésével. A jubileumi ünnepségen Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, a vasegerszegiek történelmében, teljesítményében sok olyan pillanat van, amelyre joggal tekinthetnek büszkén, felemelt szívvel. - A maguk mögött hagyott évek azonban csupán a kezdetet jelölik, a jövő krónikájának lapjait önök, vasegerszegiek írják tovább - fogalmazott a képviselő.

Németh József polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Marton Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke, Michal Sykora, Csorba polgármestere és Horváth Péter alpolgármester Fotó: Ohr Tibor

Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke a településről származik, ő is köszöntötte a megjelenteket. Németh József, Vasegerszeg polgármestere beszédében felidézte a település történetét és az elmúlt időszak eredményeit is. Itt volt Michal Sykora, Csorba polgármestere, aki köszöntötte a testvértelepülést. A rendezvényen közreműködött Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház művésze és a vasegerszegiek is, majd emlékplakettek átadása következett. A Markusovszky utca melletti parkban emlékművet avattak, fát ültettek, így tisztelegtek a jubiláló falu lakói. A történelmi egyházak képviselői, Dóka Ferenc római katolikus plébános és Verasztóné Magyar Melinda evangélikus lelkész áldották meg az új emlékhelyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!