Hírek

2017.07.04. 06:37

Gázsprayvel rabolt egy férfi

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy 59 éves férfival szemben.

A vádlott 2016 december közepén a kerítésen átugorva jutott be egy ház kertjébe Mályiban. Az udvaron álló autóban kezdett kutatni és onnan elvett egy pénztárcát a benne lévő hatezer forinttal. A kutya ugatására felébredt a tulajdonos, aki kiment az udvarra. Rákiabált a vádlottra, aki lefújta őt gázsprayvel, majd a földre lökte a sértett férfit A hanyatt eső tulajdonos beverte fejét a korlátba.

A vádlott ezután a pénztárcával távozott a helyszínről.

Két héttel később a vádlott Miskolcon közlekedett autóval. Egy közúti lámpa piros jelzésénél megállt egy másik autó mellett. Intett a sofőrnek, hogy tekerje le az ablakot. Amikor a sértett ezt megtette, a vádlott egy gázsprayvel lefújta a férfit, majd elhajtott. A sértettnek félre kellett húzódnia, szemsérülése nyolc napon belül gyógyuló volt.

A vádlott cselekménye az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltett - írja az ügyészség.hu.

Az ügyészség a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló, büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!