Hírek

2017.07.28. 17:55

Pályázati forrásból korszerűsítették a kőszegi kormányhivatal épületét

KŐSZEG Majdnem 30 millió forintból újult meg a Kőszegi Járási Hivatal épülete a Kossuth Lajos utcában. Pénteken adtak át az állampolgároknak.

Cseszkó Tamás

1,1 milliárd forint központi forrást nyert a Vas Megyei Kormányhivatal épületenergetikai korszerűsítésre, a kapott támogatásnak köszönhetően a megyében összesen tizenegy hivatali épület újulhat meg. Júniusban adták át Szombathelyen a Gagarin utcában az egyik hatósági létesítményt, pénteken pedig a kőszegi Kossuth Lajos utcában gyűltek össze egy újabb projekt befejezését követően.

Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja beszédében kiemelte: a mostani beruházás is jól mutatja az állam viszonyát az állampolgárokhoz.

- A magyar kormány szándéka az volt, hogy központi források rendelkezésre bocsátásával korszerűsítse az államigazgatási intézmények központjait - emlékeztetett, hozzátéve: az ügyfelek joggal várják el, hogy amikor egy-egy hivatali épületbe betérnek, ott 21. századi körülmények fogadják őket. - A mostani fejlesztés láttán ismét megerősíthetjük, hogy az állam törődik a hivatali épületekkel - hangzott el.

A Kossuth Lajos utca 15. szám alatt található ingatlan felújítására összesen 27,5 millió forintot költöttek. A munkálatok között szerepelt a homlokzat felújítása, a nyílás-zárók hőszigetelése, a külső nyílászárók cseréje, a napelemes rendszer kiépítése és a fűtés, valamint a világítás korszerűsítése is. Harangozó Bertalan elmondta: részben pályázati forrásból, részben önerőből valósult meg a beruházás.

- Azért is öröm, hogy a városban ilyen nagyszabású beruházás valósulhatott meg, mert Kőszeg a magyar építészeti örökség ékköve - emlékeztetett a kormánymegbízott.

Básthy Béla alpolgármester, Kapiller Sarolta, a Kőszegi Járási Hivatal vezetője, Harangóz Bertalan kormánymegbízott és Ágh Péter országgyűlési képviselő a járási hivatal Kossuth Lajos utcai épületének átadóján
Fotó: Ohr Tibor

A rendezvényen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki beszédében kiemelte: választókerületében jelentős fejlesztéseket valósít meg a Vas Megyei Kormányhivatal. Kőszeg mellett Sárváron és Celldömölkön is zajlanak a beruházások, míg Bükön augusztusban új kormányablakot adnak át. - Büszkén jelenthetjük tehát ki, hogy a Vas Megyei Kormányhivatal lendületben van - emelte ki Ágh Péter, akinek Básthy Béla alpolgármester mesélt a most felújított épület történetéről is.

Az 1950-es években az ingatlan a helyi MSZMP tulajdonába került, majd a rendszerváltást követően az MSZP székházaként funkcionált. - Hoszú ideig a baloldali diktatúra fellegvára volt, így nem lehet azt mondani, hogy az állampolgárokat szolgálta az épület - foglalta össze Ágh Péter, hozzátéve, hogy a mostani szépsége immár mindenkiben bizalmat ébreszthet.

A képviselő beszélt arról is, hogy a komfortos épületek mellett elengedhetetlen azoknak a hivatali dolgozóknak az áldozatos munkája, akik naponta tesznek azért, hogy az állampolgárok elégedetten távozzanak.

- Sok még a feladatunk Kőszegen is, természetesen mennünk kell tovább, de most ismét egy jelentős fejlesztésnek örülhetünk - húzta alá az országgyűlési képviselő, hozzátéve: újabb lépés várható azzal, hogy egy kormányzati döntésnek köszönhetően jelentős támogatás érkezik útfelújításra.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a történelmi egyházak képviselői megáldották az új, korszerű épületet, amelynek immár az állampolgárok előtt is megnyíltak a kapui.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!