Hírek

2017.07.31. 15:23

Rendszergazdákat is képeznek Vasváron

VASVÁR - Bőven van választásuk az általános iskolát végzetteknek vagy érettségizetteknek, ha szakmát tanulnának. A szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkezők az érettséginek futhatnak neki felnőttoktatási rendszerben.

Pogács Mónika

Informatikai rendszerüzemeltető szakmát adó képzést hirdettek érettségizetteknek Vasváron.

Az ingyenes, két- éves, esti rendszerű oktatást az SZSZSZC Béri Balogh Ádám Szakgimnázium és Szakközépiskola indítja.

A belépés feltétele az érettségi bizonyítvány. Aki érettségizett, és nem döntötte még el, hol és mit szeretne továbbtanulni, illetve akit most nem vettek fel a felsőoktatási intézmények valamelyikébe, annak a hiányszakma megszerzése jó választásnak bizonyulhat.

A szervezők tájékoztatása szerint hetente délutánonként három napon át három órában folyik majd a képzés. Akit a szintén hiányszakma, a szociális szakgondozó terület vonz, az is Vasváron szerezheti meg a szükséges bizonyítványt két év alatt, esti oktatási formában. Az általános iskolai végzettségűeknek szintén kínál esti rendszerű képzést a középiskola szociális gondozó és ápoló szakmában.

Szakmunkásoknak érettségire felkészítő, kétéves esti oktatási programot indítanak. Erről jó tapasztalatai vannak az iskolának. Az előző évfolyam májusban tette le sikeresen az érettségi vizsgát. Jelentkezni szerdánként személyesen lehet, de telefonon is várják az érdeklődőket augusztus 31-ig.

A vasvári középiskola négy éve váltott profilt: a szociális és informatikai terület felé nyitott iskolarendszerű képzéseiben és felnőttképzési programjaiban is. A váltás sikeresnek bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!