Hírek

2017.07.26. 17:51

Sokan érdeklődnek az ösztöndíjak iránt

SZOMBATHELY - A pályázati adatlapok letöltése alapján nagy az érdeklődés az önkormányzat Szombathely visszavár elnevezésű képzési támogatásai iránt. Majd szeptemberben lehet beadni az igényléseket.

Bakos Ágnes

Hiányszakmák tanulóit igyekszik segíteni az önkormányzat három ösztöndíjjal.

Az A típusú kiírásban nyolc felsőoktatási hallgató kaphat támogatást: két-két óvodapedagógus, gépészmérnök, villamosmérnök, valamint logopédus. Ebben a kiírásban az önkormányzat azokat támogatja, akik most ősszel kezdik a tanulást felsőoktatási intézményben.

A B típusú kiírásban is kettő-kettő leendő gépész- és villamosmérnök, négy logopédushallgató, valamint két orvostanhallgató, egy-egy tanító, gyógypedagógus és diplomás ápoló tanulmányait segítik majd. Itt már folytatott felsőoktatási tanulmányokhoz járul hozzá az ösztöndíj.

A harmadik kiírás OKJ-s képzésekben részt vevőket támogat: lehet nappali vagy esti iskolarendszerű képzés, tanulmányt kezdő vagy folytató tanuló a pályázó. Természetesen itt is hiányszakmákról van szó: két-két ápoló és szakápoló, egészségügyi asszisztens és egészségügyi szakasszisztens képzéséhez járul hozzá az önkormányzat.

Az első két programban 50 ezer forint, a harmadik kiírásban 30 ezer forint a havi ösztöndíj, amelyet kettő tanulmányi féléven, vagyis tíz hónapon át folyósít az önkormányzat.

Az online közzétett formanyomtatványon keresztül kell beadni az igényléseket majd szeptember 1-je és 30-a között. Várhatóan túljelentkezés lesz, hiszen a pályázathoz kapcsolódó dokumentumokat és az űrlapot is letöltötték már legalább 28 alkalommal mindhárom kiírásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!