Hírek

2017.08.18. 15:20

Celldömölkön történt: csak addig kellett, amíg kiskutya volt

CELLDÖMÖLK - Életveszélyesen lesoványodott kölyökkutyákat találtak nemrégiben a sárvári állatvédők, közösen fogadták be a vépi és egy szombathelyi egyesülettel az ebeket.

Bakos Ágnes

A meghökkentő eset apropóján beszélgettünk Czeiner Rékával, a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány aktivistájával kutyasorsokról. Szerencsére nem mindennapos az ennyire elhanyagolt kutyacsapat Vas megyében, de vannak más, tipikus esetek. - Túlméretezett tacskótest és rottweilerszerű fej, így néz ki Topi, igazán különleges kombináció - mutatta be egyik védencüket Réka. Az eb külseje valóban nem mindennapi, de a története annál inkább. - Amíg pici volt, addig tutujgatták a gyerekek, aztán ahogy nagyobb lett, már nem volt olyan cuki, így hát kirakták láncra az udvarra, sose engedték el. A gyerekek persze piszkálták, erre megharapta az egyiket. Ezután jött a hatósági kobzás - mesélte Réka a most már felnőtt ebről. - Tündéri, kedves kutya. Nagyon jó lenne, ha gazdisodna, mert a nagy tömeget, a sok kutyát a menhelyen nem annyira szereti. Sokszor elvonul magába - mondta Réka az egy-két év körüli eb jelenlegi mindennapjairól. Az eddigi élettapasztalatai ellenére Topi jóindulatú, akár idősebb embernek is ajánlják a sárvári állatvédők.

Topi egy egészen különleges fajtakombináció: tacskótest mellé rotweilert idéző színt és fejet kapott, de ettől még szerethetőbb kutya Fotó: Czeiner Réka

- Nagyon sok ilyen eset van. Eleinte plüssmaciként kezelik, az aranyos kiskutyával alszanak a gyerekek. Aztán megnő, általában akkor kerül láncra, ahonnan többé nem szabadul - ismertette Réka az eseteket. A legrosszabb az, hogy a láncra vert felnőtt kutya mellé legtöbbször hozzák a következőt: ugyanaz a sors vár az újabb kicsire. Ez ellen igyekeznek harcolni - mondta Czeiner Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!