Hírek

2017.08.29. 19:15

Aratás után, vetés előtt fordult ki a földből a robbanótest Pinkamindszenten

PINKAMINDSZENT Egy durranás és hatalmas porfelhő: ez lett a gránátból, amelyet nemrég találtak Pinkamindszent határában. Körbekerítették, amíg megérkeztek a tűzszerészek.

Bakos Ágnes

A németek itt voltak, ott meg az oroszok - mutatta a pinkamindszenti határban Csiszár István polgármester. Azt magyarázta, hogy nem meglepő, ha második világháborús gránát kerül elő a földből ezen a területen. Ezúttal aratás után, szántás előtt fordult ki a földből egy robbanótest.

Csiszár István polgármester a robbanótestnél Fotó: Szendi Péter

- Ilyenkor szólni kell a rendőrségnek, ők jelzik a tűzszerészeknek, akik pedig felhívnak minket - mondta a hatástalanítás menetéről a polgármester. Elmondták a pinkamindszenti gránátról, hogy nincs közel lakott terület, így "várólistára" kerültek. Tegnap jött el a napja, hogy közelebbről is megvizsgálják a szakemberek a gránátot. Addig körbekerítették a helyszínen. Tegnap Nagykanizsáról érkeztek szakemberek, és kiderült: nem kellett elszállítani, helyben megsemmisítették a gránátot. A robbantásról a szakértők kérésére nem lehetett fotót készíteni, előtte viszont közelről is szemügyre lehetett venni a robbanótestet, amelyből hasonlókat biztosan rejt még a föld a környéken, Pinkamindszent és az ország határán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!