Hírek

2017.08.30. 17:58

Lecsófesztivál Andrásfán

Andrásfa (Civil/Nagyné Márffy Gyöngyi) - Hatodik alkalommal szervezte meg az Összefogás Andrásfáért Egyesület a lecsófesztivált a helyi önkormányzat támogatásával augusztus utolsó szombatján.

Civil Tudósítónktól

A lecsófőző versenyre tíz csapat jelentkezett. Reggel nyolc óra után folyamatosan foglalták el a főző helyeket a csapatok a gyönyörűen parkosított helyszínen. A rendezvényre ellátogatott Marton Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke is. Az egyesület vezetőségének kérésére elvállalta a lecsós ételek zsűrizését.

Fotók: Nagyné Márffy Gyöngyi

A három tagú zsűri részére nagy kihívás volt az ételek végigkóstolása és a helyezések meghatározása. Az első helyet az Összefogás Andrásfáért Egyesület kolbászos lecsója érdemelte ki, 2. hely Zsibagyöpp darálthúsos lecsó tócsnival, a 3. pedig a Ladás bagázs meglepetés lecsója lett. A lecsókirály címet Pradalits Ferenc, a lecsókirálynő címet pedig Sóvágóné Horváth Marianna érdemelte ki.

A helyi dalkör

A kulturális programok megnyitásakor az egyesület elnöke köszöntő beszédében kifejtette: a búcsúi rendezvények helyét átveszik a fesztiválok, ami alól Andrásfa település sem kivétel. Ez a rendezvény nemcsak egy gasztronómiai program, hanem lassan elszármazott találkozó is egyben.

Egyre többen látogatják a rendezvényt Andrásfáról elszármazottak. Kérte az elnök a jelenlévőket, hogy őrizzék meg ezt a programot, kicsit álljanak meg, beszélgessenek az emberek egymással, mert a mai rohanó világban az emberi kommunikáció szinte egyenlő a nullával. Azt is elújságolta: a lecsófesztivált Andrásfa Település Értéktár Bizottsága felvette a helyi értékek közé.

A gersekarátiak tánca

A délután kulturális programokkal folytatódott egész sötétedésig. Kiállítás nyílt régi andrásfai esküvői fotókból. A gyerekek íjászattal és arcfestéssel tölthették idejüket.

Lecsókirálynő-választás

A főzőcsapatok úgy köszöntek el, hogy jövőre ugyanitt és ugyanígy augusztus utolsó szombatján újra találkoznak az újabb megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!