Hírek

2017.08.09. 17:40

Önkénteseket várnak a Savaria Karneválra

SZOMBATHELY - Nincsen fesztivál önkéntes segítők nélkül, így a hónap végén zajló Savaria Történelmi Karneválon is szükség lesz rájuk. Ráadásul a keleti hastáncot bemutató helyszín is szűkében van az asszisztenciának.

Vas Népe

Az idei karnevál kapcsán ismét önkénteseket keres a szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Kiírásukban az szerepel, hogy "színvonalas, turistákat csalogató eseményeknek adjon otthont Szombathely" - ehhez várják önként jelentkező és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok e-mailjeit. A programot a Vas Megyei Önkéntes Centrum (elérhetősége: [email protected]), egy civil szervezet koordinálja. A feladatok két időszakaszra bomlanak. Augusztus 17. és 19. között a közlekedési változásokról szóló szórólap kihordására keresnek embereket a belvárosban, a jelentkezési határidő éppen ma 16 órakor jár le.

Hastánc a Szultánia helyszínen a tavalyi karneválon - ide is várják a segítők jelentkezését Fotó: Szendi Péter

Változatosabbnak ígérkezik a feladatkör a karnevál idején, augusztus 24. és 28. között. Keresnek például ültetőt a tüzes játék és a felvonulások idejére, rakodókat a Sörtér padjainak és növényeinek elhelyezésére, szemétszedőket, takarítókat, kísérőket a jelmezes felvonulókhoz, felügyelőket az oltópontokhoz, a lovakhoz, a lelátókhoz. Kellenek öntapadós matricát osztók, kordont állítók és kenuzást segítők a kalandvárban. Itt a jelentkezés határideje augusztus 17. 16 óra, a centrum e-mail-címén.

Olyanokat keresnek, akiket érdekel a római kor, a hagyományőrzés, a kultúra, szeretik a fesztiválhangulatot és az emberek közelségét, valamint képesek önálló munkára megfelelő iránymutatással.

Önkéntes híján maradt a karnevál jól ismert Szultánia helyszíne is az Uránia udvarban. Facebook-bejegyzésben keresnek egy vagy két embert, aki a műsorok idején elboldogul egy hangosító berendezéssel (keverőpulttal és erősítővel) - vagyis nem kell az egész napot ott tölteni. A rendezvényhelyszín egyébként gyermekeket segítő szervezeteket támogat bevételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!