Hírek

2017.08.29. 19:10

Rangos elismerést kaptak a közösségi élet építői Celldömölkön

CELLDÖMÖLK Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén ezúttal is elismerték azok munkáját, akik sokat tettek a városért.

Vas Népe

Régi hagyomány Celldömölkön, hogy az államalapítás ünnepén kitüntetéseket adnak át az arra érdemes polgároknak. Ilyenkor sokan látogatnak el a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermébe, hogy osztozzanak a díjazottak örömében.

Az elismeréseket Fehér László, Celldömölk polgármestere, Söptei Józsefné, a város alpolgármestere és Farkas Gábor jegyző adták át. Az átadón részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Simon József Vas megyei fő-ügyész is.

Az augusztus 20-ai városi ünnepség díjazottjai Fehér László polgármesterrel, Söptei Józsefné alpolgármesterrel, Farkas Gábor jegyzővel és Ágh Péter országgyűlési képviselővel Fotó: Ohr Tibor

Celldömölk önkormányzata június 28-án, zárt ülésen döntött a kitüntetettek listájáról.

Celldömölk Városért Érdemérem - Pro Urbe Celldömölk díjat kapott dr. Koltai Jenő esperes, az Alsósági Szent Miklós-templom plébánosa. Koltai Jenő 1944-ben született Szombathelyen és 1967. június 18-án szentelték fel. 1969-ig Pákán, 1970-ig Szepetneken szolgált káplánként. 1970 és 1975 között püspöki szertartó és levéltáros, 1972-től 1975-ig pedig kisegítő lelkész volt a szombathelyi Szent Norbert-templomban.

1975-től plébános volt Izsákfán és Bobán, majd 1982-től Celldömölk-Alsóságon, a Szent Miklós Plébánián. 2006-tól a Kemenesaljai Esperesi kerület esperese.

Kitüntetést vehetett át Ambrusné Somogyi Zita könyvtáros, Gerencsér Károlyné óvónő, dr. Lennerné dr. Patkó Ildikó pedagógus, Szele Zsolt gazdasági vezető, valamint Vécsei Istvánné pedagógus.

Az egészségügyben dolgozókat is díjazták, a Semmelweis-nap alkalmából elismerésben részesült Kiss István Zolt, az intaházai kórház részlegvezetője, dr. Márton Katalin háziorvos, Németh Józsefné műtősnő, dr. Palatka János gyermek háziorvos, valamint Somogyi Lászlóné szociális gondozó.

Ugyancsak elismerést kapott Karácsonyi Péter segédmunkás, Nagy Gábor igazgató, Szücs Andrea aljegyző és dr. Zsiray Ferenc, az egyik helyi civil szervezet elnöke. Ők az állami ünnep alkalmából vehették át a kitüntetést.

Az év rendőre emléklapot Hajba Lászlónak adták át.

A díjazottak virágot, bort és emlékérmet kaptak, a rendezvényt követően pedig állófogadáson köszöntötték őket.

Az ünnepélyes díjátadón közreműködött Pesti Arnold, a Soltis Lajos Színház tagja, valamint Kiss Noémi, Kondor Tamás és Tóth Dániel énekesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!