Hírek

2017.08.21. 16:20

Szegélyezik az utcát Körmenden

KÖRMEND Nagy erőkkel vonultak fel az építők a Bercsényi utcába. Szegélyköveket raknak le, majd bezúzzák a régi aszfaltot és végül új felületet alakítanak ki.

Kozma Gábor

A többmilliós beruházás illeszkedik abba a sorba, amelynek célja a város elhanyagolt részének rehabilitációja, a rossz állagú utak felújítása, új közösségi és sportlétesítmények, játszóterek létrehozása.

Szegélyköveknek készítik elő a terepet Fotó: Jámbori Tamás

A kórházhoz közeli Bercsényi utca felülete a nagy forgalom miatt erősen gödrösödött, mindenképpen javításra szorult. Az önkormányzat fejlesztési terveivel összhangban most rendbe teszik a 670 méter hosszúságú utcát. - Elsőként az új szegélykövek helyét alakítjuk ki, az utca eddigi szélessége marad. Ezt követően kezdjük el a felület teljes cseréjét - mondta el a helyszínen a kivitelező képviselője.

Hozzátéve: a szegélykövek révén javul a forgalom biztonsága, egységessé válik a parkolás. Miután a szegélyt kialakították, egy osztrák gépsorral felszedik és bedarálják a jelenlegi aszfaltot. A törmelék elszállítása után elkezdik az új felület alapjainak építését, majd legvégül aszfaltoznak. A munkálatok több hétig tartanak. A városban az elmúlt időszakban számos városi utca újult meg hasonló módon, a program folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!