Hírek

2017.08.18. 18:00

Új utakon járnak Náraiban

NÁRAI - Folyamatosan újulnak meg az utak Náraiban, számos pályázati forrást sikerült nyerni a fejlesztésekre.

Cseszkó Tamás

- Az elmúlt két évben számos út- és járdarekonstrukciót érintő pályázaton nyert a település - mondta el Németh Tamás, Nárai polgármestere. A Béke és a József Attila utcák útjaira és járdáira adósságkonszolidációban nem érintett települések számára kiírt pályázaton nyertek forrást, így azok 20 millió forintból, 100 százalék támogatás mellett újulhattak meg. A Gagarin és az Új élet utcák aszfaltozására egy másik, belterületi útfelújításra kiírt pályázaton nyertek pénzt: a 17,5 millió forintos beruházás 15 százalékos önerővel valósult meg. A kiváló gazdálkodás lehetővé tette, hogy önerőből két járdaszakaszt is felújítsanak. A Kossuth Lajos és az Ady Endre utcák töredezett szakaszait már újraaszfaltozott rész borítja.

Németh Tamás, Nárai polgármestere ismerteti a beruházások részleteit Fotó: Hornyák Emőke

Ezzel együtt eddig idén Náraiban négy utca kapott új aszfaltburkolatot, illetve öt (az Ady, a Kossuth, az Árpád, a Béke és a József Attila) utcában 2,7 kilométeres aszfaltos járda épült. A járda- és útfelújítások költségei mintegy 50 millió forintot tettek ki.

Tavasz végén a belügyminisztériumi pályázaton a belterületi utakat is sikerült korszerűsíteni. A képviselő-testület a Tulipán utca rendbetételére nyújtott be pályázatot, 15 százalékos önerő mellett. Ez 23 millió forintból 2018 év elejére el is készülhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!