Hírek

2017.09.05. 18:20

Egységes a szombathelyi Fidesz, a tagság újabb két évre választotta meg Lendvai Ferencet elnöknek

SZOMBATHELY Tisztújítást tartottak a szombathelyi Fideszben, ahol elnököt és elnökségi tagokat is választottak.

Cseszkó Tamás

Az ŐrvidékHázban tartotta tisztújító taggyűlését a Fidesz Szombathelyi szervezete hétfőn délután. A tagság megerősítette tisztségében Lendvai Ferencet, a kormánypárt korábbi elnökét, aki újabb két évre kapott bizalmat a jelenlévőktől. Ötfős elnökséget is választottak: dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Illés Károly, Kántás Zoltán és Horváth Csaba korábbi elnökségi tagok mellett Gál Sándor került be a testületbe.

- Megtisztelő a tagság bizalma - mondta az ülést követően lapunknak Lendvai Ferenc, a frissen újraválasztott elnök, aki kiemelte, a szombathelyi Fidesz erős, összetartó közösség. - Annak érdekében kötöttünk szövetséget, hogy tovább fejlődjön szeretett városunk - húzta alá Lendvai, hozzátéve, hogy nyugodt szívvel, de annál komolyabb tenniakarással készülnek az országgyűlési választásokra. - Közösen dolgozunk tovább Szombathelyért - zárta gondolatait Lendvai Ferenc.

Horváth Csaba, Kántás Zoltán, Lendvai Ferenc, dr. Hende Csaba, dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Illés Károly és Gál Sándor a Szombathelyi Fidesz tisztújító taggyűlésén Fotó: Tóth Arnold

- Öröm látni, hogy ma a városunk legerősebb politikai közössége a miénk - értékelte a tisztújítást dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A Fidesz alapszabálya értelmében egyébként évente egyszer van tagfelvétel a pártba, júniusban 23 új tagot köszönthettek a szombathelyi alapszervezetben.

- Mozgalmas volt a nyár, több jó hír is érkezett a térségbe, hiszen döntött a kormány a buszpályaudvar fejlesztésének támogatásáról és a Szombathely és Kőszeg közötti kétszer két sávos gyorsforgalmi út megépítéséről - mondta dr. Hende Csaba. Hangsúlyozta: sok a tennivaló a következő időszakban is, hiszen az a cél, hogy az élet minden területén léphessenek előre a szombathelyiek.

- Az ősz egyik legfontosabb feladata, hogy megállítsuk a Falco-gyár környezetterhelő ámokfutását - fogalmazott a képviselő. Beszélt arról is, hogy továbbra is zajlanak a városban a fejlesztések, és folyamatosan érkeznek hírek újabb és újabb nyertes pályázatokról.

- Miközben a szocialisták frakcióvezetője előzetes letartóztatásban van, a Jobbik országos pártelnöke pedig a nyugdíjasokat sértegeti, mi tesszük a dolgunkat, a szombathelyiek számíthatnak ránk - hangsúlyozta a választókerületi elnök.

Dr. Hende Csaba beszélt arról is, hogy az előjelekből úgy tűnik, a szocialisták és a jobbikosok a lejáratásra fogják építeni a kampányukat. Ám mint mondta, ettől nem fél, hiszen az elmúlt ciklusokban bebizonyosodott, a szombathelyiek a tisztességes városépítést támogatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!