Hírek

2017.09.01. 17:30

A közös élményekre, tevékenységre szavaz a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület

BOZZAI 2011. november 25-ei alakulásától aktív a község társadalmi életében a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület. Létrejött egy közösség, az élmények pedig összefogták a családokat.

Tóth Kata

Ahogy minden évben, úgy idén is csatlakoztak a Te szedd! programhoz: szeptember 15-én késő délután tartják az idei második szemétgyűjtő akciójukat, amelyre szívesen várnak mindenkit, aki tenni akar a környezet tisztán tartásáért. Októberben már az V. Tökjó napot rendezik: a tökfaragás mellett sült tök és tökös-almás sütemények várják majd a résztvevőket. Minden évben szerveznek tojáskeresést húsvéthétfőn, anyák napi készülődést és májusfaállítást, csakúgy mint gyereknapot, családi focidélutánt és nyárzáró-őszköszöntő kézműves-foglalkozást. Késő ősszel Márton-napot ünnepelnek, tavaly felvonulást is tartottak az alkalomból. Adventi borozással zárták az évet a faluház udvarán közösen a képviselő-testület tagjaival - most is terveznek hasonlót. Süléné Bánfalvi Eszter hatodik éve a Bozzaiak Bozzaiért Egyesület elnöke. Azt mondja, nagyon szeret a településen élni, éppen ezért fontosnak tartja, hogy az emberek ne csak hazajárjanak a családi házukba, hanem nyissák ki a kapuikat és beszélgessenek, beszéljenek egymással, érezzék jól magukat együtt.

Gyereknap és családi fesztivál a faluban Fotó: Süléné Bánfalvi Eszter

Az egyesület programjain pedig lehetőség van erre: a közös élményekre, a közös tevékenységre, hogy még szebbé, még jobbá, még élhetőbbé tegyük a lakóhelyünket, vallja Eszter.

A hat éve működő egyesület alaptevékenységei közül a legfontosabb a kulturális és a környezetvédelmi irány. Saját rendezvényeik mellett a községi önkormányzat programjainak lebonyolításában is segítséget nyújtanak kézműves-foglalkozásokkal, szabadtéri programokkal és ünnepi alkalmakra összeállított műsorokkal.

Eszternek - aki művelődésszervezőként végzett, két iskolás kisfiú anyukája és a szülői közösség elnökhelyettese a vépi iskolában - a munkája mellett az egyesületben végzett tevékenység a hobbija. Arról is mesél, hogy az egyesületen belül a nyugdíjasok 50+ névvel alakítottak csoportot, kéthetente találkoznak a faluházban és évente egy nagyobb kirándulást szerveznek. Összességében úgy látja, a programok szervezése során a tagok összetartó csapattá váltak. Ezt jelzi az is, hogy évről évre többen vesznek részt a rendezvényeiken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!